Ovo je iPhone koji je djevojčici eksplodirao u rukama - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovo je iPhone koji je djevojčici eksplodirao u rukama

Dok se jedanaestogodišnja Kajla Ramos igrala na svom iPhoneu 6, iz telefona su počele da se pojavljuju varnice.

Dok se jedanaestogodišnja Kajla Ramos igrala na svom iPhoneu 6, iz telefona su počele da se pojavljuju varnice.

Zatim je, kako tvrdi, uređaj eksplodirao, pa ga je bacila na krevet. Devojčica je od eksplozije zadobila lakše opekotne, a zapaljeni iPhone je progoreo prekrivač.

Nakon incidenta, koji se dogodio u kalifornijskom gradu Bejkersfildu, kompanija Apple je pokrenula istragu, a iz lokalnog predstavništva su obećali da će Kajli poslati novi iPhone, rekla je medijima njena majka Marija Adata.

U Appleu sumnjaju da bi uzrok eksplozije moglo da bude prekomerno punjenje uređaja ili upotreba dodatnih proizvoda koji nisu njihovi (kabela za punjenje i/ili punjača), kao i održavanje u neovlašćenim servisima.

Inače, Samsung je pre nekoliko godina bio prisiljen da na globalnom nivou iz prodaje povuče svoj model Galaxy Note 7, pošto se veći broj kupaca žalilo da im je telefon eksplodirao. Ceo slučaj je južnokorejsku kompaniji naneo gubitak od pet milijardi dolara, usled izgubljene prodaje i drugih gubitaka.

Kako je iPhone 6 stariji model, sa kojim dosada nije bilo većih problema, može se očekivati da eventualne posledice po Apple neće biti ni približno ozbiljne.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar