Ovo je definitivno dokaz: "Sa milion doza Sputnjik V..." - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ovo je definitivno dokaz: “Sa milion doza Sputnjik V…”

Austrija, u borbi protiv pandemije koronavirusa, sve je bliža zaključenju sporazuma o nabavci ruskih “Sputnjik V” vakcina.

Na to ukazuje današnja objava austrijskog kancelara Sebastijana Kurca na društvenim mrežama.

“Sa milion doza Sputnjik V mogli bi ranije da se vratimo normalnosti”, napisao je austrijski kancelar na svom fejsbuk profilu.

Iako Evropska agencija za lekove još nije dala odobrenje ruskoj vakcini protiv korona virusa, Austrija se očigledno odlučila da krene u bilateralnu nabavku.

Juče je potvrđeno u Beču da se radi na nabavci milion “Sputnjik V” vakcina, a da bi prve isporuke mogle uslediti već u aprilu.

Kurc je poručio ranije da je jedino što sme da bude važno u ovoj borbi da je vakcina delotvorna i sigurna, a ne odakle dolazi.

Da je dogovor blizu ukazuje i najava današnje sastanka Kurca sa ambasadorom Rusije u Austriji Dmitrijem Ljubinskijm.

Do sada su razgovori sa ambasadorom Rusije bili održavani bez prisustva medija, a ovaj put sastanak je najavljen kao događaj koji može da se snimi i slika.

Iz Brisela su proteklih meseci kritikovali druge zemlje, kao što je Mađarska, zbog nabavke vakcina iz Rusije i Kine. Na meti kritike je i Srbija, koja je išla svojim putem, i za razliku od EU uspela da nabavi količine vakcina koje su omogućile masovnu vakcinaciju.

B92

Danas objavljeno

Majka bacila dvoje djece kroz prozor; “Umorna od toga što je sama”

M.

Fon der Lajen poručila: Cilj EU do kraja 2021. izvesti 700 miliona doza vakcina protiv korone

M.

Tragedija: Utopilo se dvoje djece kod Lovćenca

M.

Ostavite komentar