"Ovo je cijena rata" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Ovo je cijena rata”

Na naslovnoj strani izraelskih dnevnih novina “Harec” objavljene su fotografije palestinske dece i tinejdžera, njih 67, koji su ubijeni u poslednjim sukobima.

“Ovo je cena rata”, piše na naslovnoj strani lista uz portrete ubijenih. Te dnevne novine, najstarije u Izraelu, u saradnji sa “Njujork tajmsom” objavile su fotografije, godišta i priče o žrtvama koje su imale između šest meseci i 17 godina.

Ukupno su u izraelskom bombardovanju ubijena 254 Palestinca, navodi ministarstvo zdravstva Gaze, a četvrtina poginulih su deca.

“Harec” je priče o ubijenima objavio manje od nedelju dana nakon što je na snagu stupilo primirje kojim je završena poslednja eskalacija sukoba između Palestinaca i Izraela, a u vreme dok u Izraelu traje politička kriza zbog četvrtog neuspelog pokušaja premijera Benjamina Netanjahua da formira vladu u poslednje dve godine.

Izraelska vojska objavila je da su neka od dece poginule u Gazi ubijena “pogrešno usmerenim raketama palestinskih ekstremista”. U Izraelu je u najnovijem sukobu ubijeno 13 ljudi, uključujući petogodišnje dete i 16-godišnjaka.

Danas objavljeno

Kovid propusnice = skok broja vakcinisanih

M.

“Zloupotreba i kršenje Ustava BiH” Dodik oštro o Komšićevom odlasku na sjednicu Generalne skupštine UN

M.

Počela sjednica Predstavničkog doma BiH bez predstavnika iz RS

M.

Ostavite komentar