31. Januara 2022.

Ovo je automobil s najviše nedostataka

Big Portal

Svake godine TUV, organizacija za tehnički pregled u Njemačkoj, objavljuje godišnji izvještaj na osnovu svojih nalaza o vozilima koja prolaze kroz kontrolne stanice. Izdanje iz 2022. je prvo u kojem je kompanija posebno klasifikovala električna vozila. Broj EV je dovoljno velik za relevantnu statističku analizu.

Smart Fortvo Electric Drive je najbolji sa samo 3,5 odsto grešaka u tehničkom pregledu. BMV i3 nije sa 4,7 odsto modela sa nekim kvarom. Prosječna stopa kvara za sve automobile (dizel i benzin, hibride i plug-in hibride) starosti od dvije do tri godine u Njemačkoj je 4,7 odsto. Sa 5,7 odsto, Renault Zoe je nešto ispod prosjeka.

Ubjedljivo najgori je Tesla model S. Na 10,7 odsto vozila utvrđena je greška u tehničkom pregledu. Model S je bio pretposljednji od svih automobila.

Deset godina stari Tesla Modeli S prodaju se za novac koji treba izdvojiti  za novi Ford Mustang ili Chevy Camaro - Novi list

Glavni problemi kod modela S bili su svjetla za maglu i kratka svjetla. Ima i grešaka sa suspenzijom i raznih drugih problema. Tesla očigledno mora da poradi na kontroli i kvalitetu svojih proizvoda.

(b92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare