Ovo će biti "najgora godina" za Huavej - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovo će biti “najgora godina” za Huavej

Činjenica da u posljednje vrijeme, a zbog američkih sankcija, Huavej ima problema, nije nova.

Uprkos naporima koje je kompanija učinila da prebrodi te sankcije, efekti se itekako osećaju. Zato stižu informacije da je Huawei već najavio svojim dobavljačima da će ove godine poručiti znatno manje komponenti za svoje telefone, a smanjenje će verovatno biti i veće od polovine.

Po svemu sudeći, ovo će biti najgora godina za Huavej , bar kada se radi o broju prodatih i proizvedenih telefona, piše PC Press.

Očekuje se da će, prema planovima za nabavku delova, ove godine kompanija napraviti između 70 i 80 miliona telefona. To je umanjenje veće od 60 procenata u odnosu na 2020. godinu kada je proizvedeno 189 miliona telefona. Neki dobavljači čak očekuju da će u toku godine biti i dodatnih smanjenja, pa da će biti proizvedeno oko 50 miliona telefona.

Pad prodaje je konstantan od trenutka kada je Huawei izgubio mogućnost da inkorporira Google-ove servise na svoje telefone. To je bio i razlog nedavne prodaje njihovog podbrenda Honor, kao i razlog što je Huawei već ispao iz liste pet najvećih proizvođača telefona na globalnom nivou.

Huawei CEO, Ren Zhengfei je već kontaktirao Biden-ovu administraciju da preispita odluku, ali teško da će po tom pitanju biti nekih promena u narednom periodu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Novi udar na Facebook: “Bitnije im je da zarade novac”

Vanja A

Intel Xe-HPG Arc Alchemist grafičke karte bi mogle biti u cjenovnom rasponu od 650 do 825 dolara

Vanja A

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

Ostavite komentar