Ovo će biti "najgora godina" za Huavej - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovo će biti “najgora godina” za Huavej

Činjenica da u posljednje vrijeme, a zbog američkih sankcija, Huavej ima problema, nije nova.

Uprkos naporima koje je kompanija učinila da prebrodi te sankcije, efekti se itekako osećaju. Zato stižu informacije da je Huawei već najavio svojim dobavljačima da će ove godine poručiti znatno manje komponenti za svoje telefone, a smanjenje će verovatno biti i veće od polovine.

Po svemu sudeći, ovo će biti najgora godina za Huavej , bar kada se radi o broju prodatih i proizvedenih telefona, piše PC Press.

Očekuje se da će, prema planovima za nabavku delova, ove godine kompanija napraviti između 70 i 80 miliona telefona. To je umanjenje veće od 60 procenata u odnosu na 2020. godinu kada je proizvedeno 189 miliona telefona. Neki dobavljači čak očekuju da će u toku godine biti i dodatnih smanjenja, pa da će biti proizvedeno oko 50 miliona telefona.

Pad prodaje je konstantan od trenutka kada je Huawei izgubio mogućnost da inkorporira Google-ove servise na svoje telefone. To je bio i razlog nedavne prodaje njihovog podbrenda Honor, kao i razlog što je Huawei već ispao iz liste pet najvećih proizvođača telefona na globalnom nivou.

Huawei CEO, Ren Zhengfei je već kontaktirao Biden-ovu administraciju da preispita odluku, ali teško da će po tom pitanju biti nekih promena u narednom periodu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Huawei za 2030. godinu sprema 6G koji je 50 puta brži nego 5G

Vanja A

Samsung Galaxy Tab S7 Lite 5G se pojavio na prvim fotografijama

Vanja A

ASRock predstavlja svoj najbrži Radeon GPU – RX 6900 XT OC Formula

Vanja A

Ostavite komentar