Ovjera knjižica s manje čekanja u redovima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ovjera knjižica s manje čekanja u redovima

U poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja u gradu nedavno je instaliran uređaj koji će obezbijediti bolju organizaciju rada, modernizovati usluge i elektronski regulisati kontrolu čekanja u šalter-sali.

“Cilj ove modernizacije je da osiguranicima pružimo efikasniju uslugu uz što manje čekanja u redovima”, naveli su iz Fonda zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Prema njihovim riječima, prednost i dalje imaju trudnice, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca.

“Odvojeni su šalteri za refundacije, ino-osiguranje te za ovjere, što osim ovjeravanja zdravstvenih knjižica podrazumijeva i sva druga prava iz zdravstvenog osiguranja za koja osiguranici zahtjeve predaju na šalterima”, naglasili su u Fondu zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Dodali su da su nedavno u šalter-sali Poslovnice FZO RS Banjaluka urađene i određene korekcije, prvenstveno vizuelne, u cilju stvaranja što ugodnijeg ambijenta, kako za osiguranike, tako i za radnike.

“Fond nastoji da informiše osiguranike o svim pravima iz zdravstvenog osiguranja, a sve je to dostupno na našoj internet stranici, android aplikaciji, kao i na zvaničnim nalozima FZO na društvenim mrežama”, naveli su iz ove ustanove.

Istakli su da su najvažnije informacije o zdravstvenom osiguranju, novinama i aktivnostima dostupne na ovim platformama, sve u cilju da se smanji potreba dolaska u poslovnice Fonda radi informisanja o pravima, procedurama i slično.

“Na internet stranici se može provjeriti putem e-servisa da li se za osiguranika redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje, kao i termin pregleda za magnetnu rezonancu (MR) i kompjuterizovanu tomografiju (CT)”, zaključili su iz FZO Banjaluka.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Pretresi u više gradova zbog slučaja “Memić”, navodno i u kući Alise Mutap

M.

Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak

M.

BiH i dalje nije na EU listi sigurnih zemalja

M.

Ostavite komentar