Ovim treningom osnažite spermu u dvije sedmice - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovim treningom osnažite spermu u dvije sedmice

Povećavaju vam šanse za plodnost, tvrde genetičari. Psihički stres može uništiti kvalitet sperme. Ako planirate imati djecu, isprobajte ovu pozu kako biste u tome uspjeli. Joga pozu, da se razumijemo. Genetičarka dr. Rima Dada tvrdi da jogom možete spermu učiniti zdravijom. Muškarci koji su učestvovali u njezinoj studiji, vježbali su…

Povećavaju vam šanse za plodnost, tvrde genetičari.

Psihički stres može uništiti kvalitet sperme. Ako planirate imati djecu, isprobajte ovu pozu kako biste u tome uspjeli. Joga pozu, da se razumijemo.

Genetičarka dr. Rima Dada tvrdi da jogom možete spermu učiniti zdravijom.

Muškarci koji su učestvovali u njezinoj studiji, vježbali su jogu 5 dana i primjetili smanjenje stresa nakon samo 15 dana, a oštećen DNK u spermi se popravio nakon samo 6 mjeseci, što im je povećalo šanse za plodnost.

(Nećete izvoditi samo Pozdrav suncu. Osim toga, i specijalci vježbaju jogu.)

Ipak, ako ne uspijevate začeti niti nakon joge, trebali biste posjetiti doktora.

Ako praktikujete seks bez zaštite 12 mjeseci bez uspjeha, bilo bi pametno da oboje odete na pregled, kaže dr. Darius Paduch, direktor odjela za seksualno zdravlje i medicinu na medicinskom fakultetu Weill Cornell.

Pregled će se vjerovatno sastojati od fizičkog pregleda, davanja uzorka sperme i krvnih pretraga kako bi provjerili razinu hormona i šećera u krvi.

Liječenje zavisi o uzroku vaše neplodnosti – možda ćete trebati uzimati hormonalnu terapiju koja će stimulisati proizvodnju sperme ili se podvrgnuti hirurškom zahvatu ako je riječ o varikokelama.

MH.hr

Danas objavljeno

Proteinska tjestenina iz jednog lonca

Zeljka

Estonci napravili prijenosni uređaj koji ubija 99 odsto virusa

Zeljka

Korona virus i mentalno zdravlje: Porast broja samoubistava u Japanu upozorenje za čitav svijet

Zeljka

Ostavite komentar