Ovim telefonima najbrže pada cijena: Da li je i vaš među njima? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovim telefonima najbrže pada cijena: Da li je i vaš među njima?

Kada vam mobilni telefon dosadi, ili izađe nov model koji ste dugo čekali, nema ništa neobično u tome da prodate svoj trenutni uređaj, dodate nešto novca, i kupite ono što želite. Međutim, da li znate kojim telefonima cijena najbrže pada?

Kompanija Decluttr je objavila zanimljivo istraživanje, pa na osnovu njihovih statistika možemo da vidimo kojim to telefonima cena najbrže pada, pa za neke od njih jedva da nakon godinu dana možete da dobijete pola od prvobitne sume koju ste platili.

Prvo što smo mogli da vidimo jeste to da, kada novi iPhone 12 modeli stignu na tržište, svim ostalim iPhone uređajima cena će pasti za 15%. Na godišnjem nivou, inače, iPhone modelima cena pada u proseku oko 42%.

OnePlus 7 Pro, sa druge strane, za godinu dana biće oko 63% jeftiniji od svoje prvobitne vrednosti.

Mobilni telefoni koji koštaju više od 900$ gube oko polovine svoje vrednosti (51%) u prvih pola godine, a oni koji koštaju između 700$ i 800$ gube oko 56% cene. Oni telefoni koji koštaju manje od 700$, biće oko 64% jeftiniji posle 6 meseci. Nakon godinu dana, vrednost ovih telefona pada za još nekoliko procenata.

Telefon kome najbrže pada cena je OnePlus 5, koji za godinu dana izgubi 91% svoje vrednosti, a tu su još i Google Pixel 2 (77%), OnePlus 6 (75%) i Google Pixel 3 (73%).

Izvor: B92

Danas objavljeno

Xiaomi isporučio 300 miliona Redmi Note telefona ove godine

Vanja A

Google Search će sada prikazivati 6 strana rezultata pretrage umjesto jedne

Vanja A

Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

Vanja A

Ostavite komentar