27. Septembra 2021.

Ovim telefonima danas ističe rok – Oni koji ih ne zamijene za ostaju bez svih aplikacija

Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, a od danas 27. septembra za njih prestaje podrška matične kompanije i sa njima više nećete moći da se prijavite na Google naloga, što navodi da će korisnicima biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

U praksi, u radu na telefonu, neće moći da se koriste Google-ove aplikacije kao što su Google Maps, Gmail, YouTube i Google Play. Osim toga, neće moći da se ažuriraju ili instaliraju.

Iz kompanije su najavili da kada bi korisnici pokušali da se uloguju u svoj nalog ili koriste neku od aplikacija, mogli bi da očekuju da im se pojavi “sistemska greška”, koja će ih upozoriti na postojanje greške kod korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim statistikama, u svetu je 0,3 odsto svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, međutim u pitanju je 10.000.000 aparata.

Postoji način da se problem prevaziđe

Jedno rešenje je svakako da zamenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 ili noviji softver. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak “menadžer zajednice”, da neke od Google-ovih servisa nastavite da koristite putem pregledača na telefonu.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare