Ovih deset jednostavnih vježbi daju rezultat već nakon prvog treninga - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovih deset jednostavnih vježbi daju rezultat već nakon prvog treninga

DOVESTI tijelo u formu ne možete preko noći, bez obzira na reklame koje to obećavaju. Međutim, iako se mišići ne mogu isklesati u jednom danu, postoje neke vježbe nakon kojih ćete odmah uočiti pomak.  “Izvođenjem određenih pokreta u tri do pet setova po osam do 12 ponavljanja tjerate krv u…

DOVESTI tijelo u formu ne možete preko noći, bez obzira na reklame koje to obećavaju. Međutim, iako se mišići ne mogu isklesati u jednom danu, postoje neke vježbe nakon kojih ćete odmah uočiti pomak. 

“Izvođenjem određenih pokreta u tri do pet setova po osam do 12 ponavljanja tjerate krv u mišiće. Ukratko, zbog toga će odmah početi rasti”, pojasnila je trenerica Erica Suter i otkrila kojim je vježbama moguće ostvariti vidljiv rezultat u kratkom roku.

1. Njihanje girja

Ovaj dinamični pokret visokog intenziteta djeluje na mišiće stražnjice, leđa i nogu te ih čini napetijima, kaže trener Pete McCall. Osim toga, ova će vas vježba dobro oznojiti, što će pomoći u smanjenju nadutosti uzrokovane zadržavanjem tekućine u tijelu ili zatvorom.

2. Mrtvo dizanje

Nakon samo jednog seta mrtvog dizanja primijetićete da su vaši mišići čvršći i veći. Gluteus je najveća mišićna grupau tijelu, a ova vježba cilja upravo taj dio tijela.

3. Vježbe za biceps pomoću elastične trake

“Elastične trake su vrlo podsticajan dodatak vježbi jer osiguravaju kontinuiranu napetost u mišićima”, kaže trenerica Taylor Gainor i dodaje da što duže držite bicepse napetima to ih više pumpate. 

“Vaše će ruke nakon takvih vježbi biti zategnutije do kraja dana”, poručila je.

4. Zgibovi

Ako želite popraviti izgled ramena, ruku i leđa jednim jednostavnim pokretom, onda su zgibovi neizbježni. 

5. Bird Dog

Ova vježba djeluje na core i stražnjicu, a može napraviti vidljivu razliku u kratkom roku. Za najbolji rezultat potrebno je napraviti što je više moguće ponavljanja.

6. Sumo čučanj

Sumo čučanj je omiljena vježba Kim Kardashian kojoj duguje planetarno popularnu stražnjicu. Stanite s nogama razmaknutim u širini ramena, ruke postavite ispred sebe za ravnotežu, zategnite trbuh i spuštajte se u sjedeći položaj. Kratko zadržite pa se vratite u početni položaj. 

7. Iskoraci u hodu

https://www.instagram.com/p/ByknDi9Daf3/?utm_source=ig_embed

Ova klasična vježba za donji dio tijela zategnuće vaše noge.

8. Sklekovi

Sklekove možete učiniti izazovnijima ako polagano spuštate tijelo prema podu.

“Imaće odličan efekt na tricepse, ramena i prsa”, tvrdi trener Albert Matheny.

9. Marinci uz medicinsku loptu

“Da biste ovu vježbu izveli pravilno, morate biti brzi i eksplozivni. Snaga koju trebate za svaki udarac će ubrzati vaš puls i ciljaćete mišiće cijelog tijela”, pojasnila je trenerica Christi Marraccini.

10. Sprint

Svojoj kardio rutini dodajte intervale sprinta.

“Ubrzaćete protok krvi u tijelu, ali ključ je ne odustati, trčite koliko god brzo možete podnijeti”, kaže Marraccini.

Index


Danas objavljeno

Karamelizovani banana tost – idealna verzija slatkog doručka

Zeljka

Jednostavne promjene u jelovniku zbog kojih ćete se otarasiti sala na stomaku

Zeljka

Istraživanje potvrdilo šta smanjuje stres, pola sata šetnje kroz šumu ili grad?

Zeljka

Ostavite komentar