Ovi programi za četovanje dijele najviše vaših podataka - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovi programi za četovanje dijele najviše vaših podataka

Neke aplikacije za razmenu poruka dele više podataka korisnika, kada se to od njih zatraži.

Korisnici telefona obično imaju brojne platforme društvenih mreža na kojima su svakodnevno aktivni. Među njima, postoje posebne aplikacije koje su namenjene samo za razmenu poruka.

Iako ove aplikacije ponekad mogu da sadrže osetljive informacije koje korisnik želi da zadrži za sebe, dokument koji je procurio otkriva da dve glavne aplikacije za četovanje – WhatsApp i iMessage – dele veliki broj podataka sa FBI-em.

Vest stiže iz dokumenta koji je procurio iz FBI-a (Federalni istražnog biro), koji predstavlja obaveštajnu i bezbednosnu vladinu službu u SAD. Dokument je otkrio da Facebookov WhatsApp i Apple-ov iMessage pružaju agenciji najveću količinu informacija. FBI takođe, može legalno da izvuče informacije iz bilo koje aplikacije za razmenu poruka.

Prema dokumentu, WhatsApp, iMessage i Line su ponudili “ograničeni” sadržaj poruka na osnovu zahteva koji je uputio FBI.

Dok su ove platforme dobrovoljno nudile “neke” podatke, aplikacije kao što su Signal, Telegram, Threema, Viber, WeChat i Wickr nisu otkrivale nikakav sadržaj iz poruka.

Naravno, informacije koje se dele možda nisu bezopasne. FBI u mogućnosti da preuzme podatke iz adresara i od “mete” i od njenog kontakta, ukoliko postoji nalog za pretres

Situacija je komplikovanija za iMessage korisnike. Ako korisnici iMessage-a kreiraju rezervne kopije svojih poruka i trazgovora na iCloud-u, FBI ima pristup stvarnom sadržaju poruke, jer se od Apple-a zahteva da preda iCloud ključ za enkripciju, ukoliko postoji nalog.

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar