Ovi napici su pravi put do vitke linije i zdravog sna - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovi napici su pravi put do vitke linije i zdravog sna

Loše spavanje je povezano sa gojenjem, poremećenim hormonima, velikom gladi kada se probudite, problemima sa insulinom i šećerom u krvi.

Kako biste poboljšali kvalitet spavanja morate da budete pažljivi o tome šta pijete pre nego odete na spavanje. Verovatno znate da su kofein i šećer pre spavanja loša ideja, ali ima i drugih napitaka koje možete da pijete i ne ugrozite vaš miran san, a ni liniju.

Mleko

Čaša mleka, topla ili hladna, može da vas uspava zahvaljujući zdravoj dozi triptofana i kalcijuma, piše Mens Health. Više spavanja znači manje žudnje za hranom sutradan. Mleko sadrži i proteine koji potpomažu snagu mišića i njihov rast.

Sok od grožđa

Da bolje spavate i smršate može da vam pomogne 100 mililitara soka od grožđa. Lučenje insulina noću reguliše rad čitavog organizma. Antioksidanti koji se nalaze u grožđu pretvaraju masti koje se talože u masti koje se sagorevaju.

Čaj od kamilice

Topao čaj pred spavanje podiže nivo glicina u telu, neurotransmitera koji opušta nerve i deluje kao blagi sedativ. Poznato je da pomaže u kontroli glukoze i gubitku kilograma.

Kefir

Ovaj napitak bogat probioticima je blagotvoran za bakterije u stomaku i povećava broj dobrih bakterija, poboljšava varenje i pomaže absorbciju vitamina i minerala.

Proteinski šejk od soje

Soja, u formi mleka ili praha, bogata je aminokiselinom triptofanom. Može da poboljša kvalitet sna kao i nivo kortizola koji će vam pomoći u gubitku masnih naslaga na stomaku. Za bolje rezultate ubacite grčki jogurt u proteisnki šejk.

Voda

Kada pijete vodu onda ne unosite kalorije, a to pomaže u gubitku kilograma. Ukoliko pijete dovoljno vode poboljšaćete i kvalitet sna. Pijte dosta tečnosti i ostanite hidrirani.

Proteinski šejk

Ukoliko popijete proteinski šejk pre spavanja, ako ste vežbali toga dana, pomoći ćete vašim mišićima da se regenerišu tokom spavanja. Ponovna izgradnja mišića je ono što ih čini snažnijim, a što više mišića imate više ćete kalorija da sagorite. To kako i koliko će se vaši mišići regenerisati tokom spavanja zavisi samo od toga koliko im aminokiselina obezbedite.

Danas objavljeno

Kako prepoznati koje su banane zdravije od ostalih

Vanja A

Mnogi ga obožavaju, ali izuzetno može doprinijeti gojenju

Vanja A

Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba

Vanja A

Ostavite komentar