Ove situacije su savršene za seks - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Ove situacije su savršene za seks

Veće su šanse da vam i ne treba dodatan razlog za maženje s partnerom, ali ispostavlja se da ipak postoje situacije koje su savršene za seks.

Saznajte koje su…

1. Prije velike prezentacije

Istraživanja ukazuju na to da seks smiruje živce, snižava pritisak i smanjuje učinak stresa. Jedna studija čak dokazuje da ljudi koji prije velike prezentacije upražnjavaju seks, dožive najmanje stresa.

2. Nakon buđenja

Ne samo da je u to doba dana količina testosterona najviša nego tijelo proizvodi više oksitocina koji će ojačati vezu među partnerima a endorfini će poboljšati raspoloženje.

3. Kada ste bolesni

Iako zvuči kontradiktorno, studije ukazuju na to da seks jača imunološki sistem i tako pomaže u borbi protiv raznih bolesti.

4. 14 dana nakon menstruacije

Nedavna studija pokazala je da dvije nedjelje nakon ciklusa klitoris naraste za 20 odsto, pa žene znatno lakše postižu orgazam. Ovo je upravo vrijeme kada tijelo želi što više “akcije”.

5. Nakon treninga

Studija sa Unverziteta u Teksasu pokazuje da je kod žena, nakon vježbanja pojačan protok krvi kroz genitalije za čak 169 odsto! Uz to, nakon znojenja u teretani, žena ima mnogo ljepšu sliku o svom izgledu, pa je i spremnija za odnos, piše Ordinacija.hr.

Danas objavljeno

Sting je 30 godina u braku s ovom glumicom, mnogi nisu odobravali njihovu vezu

V.R.

Devet godina krio majčinu smrt da bi podizao njenu penziju

V.R.

Kim Kardašijan ima novi biznis: Lansirala opremu od betona za kupatilo, a cijena je paprena

V.R.

Ostavite komentar