Ove namirnice smijete jesti čak i naveče bez straha od suvišnih kilograma - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ove namirnice smijete jesti čak i naveče bez straha od suvišnih kilograma

SVIMA se barem ponekad dogodi da ogladne prije spavanja. No mnogi zbog straha da će dobiti pokoji kilogram viška ako često jedu kasno naveče, radije preskaču taj obrok i odlaze na spavanje gladni. Ipak, nema razloga za donošenje takvih odluka.

Kako ne biste napravili ogromnu grešku i pojeli ono što vam prvo dođe pod ruku (što je najčešće nešto nezdravo), opremite kuhinju namirnicama koje će u kasnim satima ublažiti glad, ali neće opteretiti vaš metabolizam.

Ovo su neke od njih.

Kokice

Naravno, ne mislimo na maksimalno posoljene kokice koje ste naknadno prelili maslacem ili na one sa sirom. Takav odabir je potpuno pogrešan.

No činjenica je da su kokice jedna od najzdravijih grickalica. Sadrže i malo kalorija, kao i masti, a dosta vlakana, zbog čega su sjajan izbor kada vam se jedu grickalice.

Mrkva

Znamo da vam ona vjerovatno nije omiljeno povrće, ali nutricionisti se slažu kako je upravo mrkva dobar izvor hranjivih vlakana, vitamina A i kalcija.

Grčki jogurt

Jogurt je odličan izvor kalcija, ali i proteina koji će vas zasititi. Osim toga, pojedina istraživanja su dokazala da ako naveče pojedete jogurt, ujutro ćete manje osjećati glad.

Smrznuto i ohlađeno voće

Smrznuta banana ili ohlađeni ananas, kao i bilo koje drugo voće, mogu biti odlična zamjena za sladoled.

Danas objavljeno

Mafini sa zobenim pahuljicama i malinama

Vanja A

Isprobajte brzi TEST sa malim prstom

Vanja A

Skida i do 10 centimetara u struku i zateže kožu

Vanja A

Ostavite komentar