Ove namirnice nikako ne smijete da podgrijavate u mikrotalasnoj - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ove namirnice nikako ne smijete da podgrijavate u mikrotalasnoj

Mikrotalasna peć je koristan aparat u većini kuhinja, jer za nekoliko minuta možete imati zagrejanu hranu na stolu. Ali nisu baš sve namirnice za mikrotalasnu peć.

U časopisu Journal of the Science of Food and Agriculture, objavljeni su rezultati istraživanja, koji ukazuju na činjenicu da mikrotalasna peć uništava veliki broj nutritijenata koji se nalaze u brokoliju, zelenom povrću i drugim vrstama povrća.

Savet je da se većina raznovrsnog povrća ipak kuva na pari radi čuvanja zdravih sastojaka.

U mikrotalasnoj peći dozvoljeno je podgrevanje krompira, ali uz veliki oprez, jer se on može zagrejati samo jednom. Sledeće grejanje bilo bi štetno za zdravlje, može doći do botulizma, odnosno trovanja.

Takođe, hot dogovima nije mesto u mikrotalasnoj peći. Prema istraživanjima koja su objavljena u časopisu Food Control, obrađeno meso koje se podgreva u mikrotalasnoj peći dovodi do oksidacije holesterola, a on je loš za bolesti srca.

Kada je reč o zaleđenom mesu iz zamrzivača, koje mnoge domaćice stavljaju u mikro-peć da se odledi, treba istaći da je to velika greška. Neki delovi zaleđenog mesa, mogu ostati i dalje zaleđeni, a tada nastaju bakterije koje su opasne za organizam.

Danas objavljeno

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Najlepša Rumunka svih vremena je u Kanu i magnetski privlači

Zeljka

Isprobajte algoritam RUBIKOVE KOCKE: Tajna je u 4 pokreta i 9 krugova

Zeljka

Ostavite komentar