Ove namirnice izbacite poslije četrdesete - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ove namirnice izbacite poslije četrdesete

Pored naših urođenih gena, svakodnevna ishrana i način života igraju važnu ulogu u brzini starenja organizma.

Ovaj proces je za žene, bez dileme, prirodni neprijatelj broj jedan. Zato, izbjegavajte ovu hranu ako želite da izgledate mlađe što duže:

Pržena hrana

U procesu prženja hrane emituje se puno štetnih materija. Ove supstance ne samo da izazivaju rak, već i ubrzavaju proces starenja ćelija u tjelesnim tkivima.

Osim toga, ona lako dovodi do prekomjerne težine i gojaznosti. Višak masnog tkiva može uticati na metabolizam i hormonalne procese, oštetiti tkiva i rad organa, a samim tim i ubrzati proces starenja.

Sokovi

Studija u Velikoj Britaniji pokazala je da redovno konzumiranje šećera ne samo da povećava obim struka, već uzrokuje i prerano starenje. Elastična vlakna kože se razgrađuju, pojavljuju se bore i fleke, što posebno utiče na stariji izgled.

Ishrana sa visokim sadržajem šećera može da uspori i moždane aktivnosti, ošteti pamćenje i izazove demenciju.

Konzervirana hrana

Iako je jednostavna za upotrebu, tokom prerade se koristi mnogo štetnih aditiva, soli ili šećera. Dugotrajna upotreba konzervirane hrane nije samo vrlo štetna za zdravlje, već i ubrzava degeneraciju i starenje svih tkiva.

Ove namirnice izbacite poslije četrdesete

Proizvodi od prerađenog mesa

Prerađeni mesni proizvodi sa visokim sadržajem soli oštećuju sluzokožu želuca, povećavaju opterećenje bubrega, krvni pritisak, štete svim organima našeg tijela i na kraju ubrzavaju proces starenja.

Grickalice

Grickalice sadrže veliki procenat masti i svih loših hranjivih elemenata koje ni malo nisu korisne za naše zdravlje. U njihovoj prozvidnji se koristi velii broj aditiva koji, kao što smo već naveli loše utiču na organizam i izazivaju brže strenje.

(Stil.kurir.rs)

Danas objavljeno

Piletina sa povrćem iz rerne

Zeljka

Crni luk i još 4 prirodna sastojka mogu da vam otpuše nos, imate ih u kući

Zeljka

Buster doza dala rezultate, štiti od omikrona

Zeljka

Ostavite komentar