Ove godine bez vikend pješačke zone u centru Banjaluke? - BIGportal.ba
Banja Luka

Ove godine bez vikend pješačke zone u centru Banjaluke?

Iako je već postala svojevrsna tradicija da centar grada vikendom tokom ljetnih mjeseci postane pješačka zona, to se najvjerovatnije neće desiti ove godine i to zbog pandemije virusa korona, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Sandić je rekao da je grad, slijedeći primjer ranijih godina, već trebalo da vikendima obustavi motorni saobraćaj za dio Ulice kralja Petra I Karađorđevića u centru grada i pretvori je u šetalište, ali da nisu sigurni da li je to dobra ideja u svjetlu pandemije Kovida-19.

“Nekoliko godina unazad smo to radili i postala je praksa, ali sada imamo situaciju s virusom korona i nismo sigurni da je to dobra ideja, jer smo prethodnih godina imali određena sportska i društvena dešavanja u glavnoj gradskoj ulici”, rekao je Sandić.

Dodao je da su im se već javila sportska društva i škole sporta za djecu i mlade u želji da se ova praksa, duga tri godine, ponovi i ovog ljeta.

“Nismo sigurni koliko je to pametno, jer bi se stvorile možda situacije u kojima bi se okupio veći broj ljudi. Zasad nismo još odlučili da zatvaramo saobraćaj u centru grada”, kazao je Sandić.

Prethodne tri godine svakog vikenda, u periodu od juna do septembra, Ulica kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać bila je zatvorena za sve četvorotočkaše i pretvorena u pješačku zonu, u kojoj su se slobodno mogli kretati pješaci i igrati mališani.

Sportske organizacije, klubovi i rekreativci su ovo koristili kao idealnu priliku da organizuju sportska takmičenja, kao i sportske igre za djecu, pa su već tradicionalno bile organizovane i rolerijade.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Zbog motorijade za vikend obustava saobraćaja u Banjaluci

M.

Vakcinacija bez zakazivanja sputnjikom v u Banjaluci

M.

Bronza Marku Jojiću na Matematičkoj olimpijadi

M.

Ostavite komentar