17. Augusta 2021.

Ove fotke novinarke CNN-a u Kabulu preplavile su internet. Evo što se krije iza njih

Big Portal

[ad_1]

DRUŠTVENIM mrežama proširile su se dvije fotografije CNN-ove reporterke Clarisse Ward koja se trenutno nalazi u Kabulu.

Prva fotografija prikazuje Clarissu u svakodnevnoj zapadnjačkoj odjeći, otkrivene glave, dok druga fotografija prikazuje Clarissu prekrivenu hidžabom i u abaji. Fotografije su se veoma brzo proširile društvenim mrežama, uz naglasak da je prva nastala na dan ulaska talibana u Kabul, a druga dan nakon ulaska talibana.

Međutim, na Twitteru se ubrzo zatim oglasila i Clarissa te objasnila o čemu je riječ.

“Ovaj meme nije točan. Gornja fotografija nastala je na privatnom posjedu. Donja fotografija nastala je na ulicama Kabula koji drže talibani. I ranije sam uvijek nosila maramu na ulicama Kabula, iako ne s potpuno prekrivenom kosom i ne u abaji. Dakle, postoji razlika, ali ne toliko velika”, pojasnila je Clarissa podijelivši fotografiju na svom profilu.

“Očito je da sam odjevena na vrlo drugačiji način od onoga kako bih se inače odijevala hodajući ulicama Kabula”, rekla je Clarissa tijekom reportaže za CNN, a objasnila je i da je njena prisutnost kao žene izazvala napetost među talibanima. “Rekli su mi da stanem sa strane jer sam žena”, rekla je u jednom dijelu priloga. Dodala je i da je na ulicama Kabula vidjela mnogo manje žena nego inače te da su one koje je vidjela bile mnogo konzervativnije odjevene nego inače.

Clarissa je oduševila gledatelje hrabrošću dok se javljala uživo s ulica Kabula. S nekima od talibana je i razgovarala te se fotografirala. “Osjećam da svjedočimo povijesti”, napisala je uz jednu fotografiju s ulica Kabula na kojoj se iza nje vide naoružani talibani.

[ad_2]

Originalni članak

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare