8. Jula 2021.

Ove četiri namirnice su odlične za početak dana, daju snagu i energiju

Big Portal


Ipak, potrebno je izboriti se sa premorom i nastaviti sa dnevnim obavezama.

Nutricionisti preporučuju da odvojite 15 minuta za zdrav doručak i pojedite nešto sa spiska namirnica koje će vam pomoći da se vratite u formu.

Sardina

Pakovanje od 80 g sardine sadrži čak 23 grama proteina. Imajte u vidu da je preporučena dnevna doza od 24 do 28 grama ove veoma značajne materije.

Sardine su odličan izvor EPA i DHA, dvije masne kiseline za koje je nauka potvrdila da liječe upale. Kako su upale korijen većine bolesti, sardine će vam biti pomoćnik u sprečavanju različitih oboljenja.

Jedite sardine što češće, i živećete dugo i bez bolesti: Evo zašto!

Ova namirnica je odličan izvor vitamina B12, vitamina D, kalcijuma i selena. Vitamin B12 je posebno važan, budući da su studije pokazale da čak 40 odsto ljudi pati od njegovog nedostatka.

Pored toga što, ona smanjuje napetost i anksioznost.

Orašasti plodovi

Najbolji izbor su bademi koji poboljšavaju opšte zdravlje, ali i ono što je najvažnije – koncentraciju. Naravno, i drugi plodovi poput oraha i lješnika su odličan izbor.

DOBRE I LOŠE MASTI - NAUČITE IH RASPOZNAVATI :: Semberija INFO ::

Bobičasto voće

Poznato je da odlično djeluje na krvotok i zdravlje organizma, ali jeste li znali da bobičasto voće ima veliku ulogu u poboljšanju pamćenja? Mnoga istraživanja su to potvrdila, a kao najbolji izbor navode se borovnice.

Soja

Proizvodi od soje sadrže visok nivo triptofana i serotonina koji su direktno povezani s poboljšanom funkcijom i fokusom mozga. Uvrstite soju u jelovnik barem dva puta sedmično.

Soja - prehrambena namirnica koja uništava vaše zdravlje -- Zdravlje --  Sott.net

Ukoliko ovim namirnicama budete počinjali dan imaćete više energije i snage za sve obaveze koje vas čekaju, piše Telegraf.

Telegraf.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare