25. Marta 2021.

Ove 4 namjernice goje i uništavaju imunitet

Big Portal

U najpoznatije probiotike spadaju kefir i jogurt, što je razlog zbog kojih ih stručnjaci preporučuju svima koji žele da se zdravo hrane. 

Skriveni šećeri u hrani. Znate li šta jedete? - CENTAR ZA PLES I REKREACIJU

Međutim, ovi popularne namirnice nemaju uvek one benefite po zdravlje po kojima su poznate. Fermentisani mlečni proizvodi koji imaju dug rok trajanja ne mogu da sadrže probiotike, stoga su takvi jogurti i kefiri beskorisni za crevnu mikrofloru, kažu doktori.

Takođe, napici koji se često preporučuju kao zdravi, pa čak i pogodni za mršavljenje, smutiji sa voćem, sadrže veliku količinu šećera. Savet lekara jeste da je uvek bolje izabrati celo voće nego ustinjeno ili mleveno. Razlog je što se na prvi način vlakna bolje apsorbuju u crevima.

Još jedna namirnica koju smatramo zdravom – kornfleks koji mnogi jedu za doručak, uopšte nije korisna koliko se veruje. Napravljena je od rafiniranog brašna, što znači da je reč o čistim ugljenim hidratima, a bez vlakana.

Takođe, ješ jedna velika greška koju mnogi prave jeste što veruju da “slatkiši” sa fruktozom ne goje. Voćni šećer utiče na pojačano lučenje insulina, što doprinosi razvoju gojaznosti i dijabetesa.

Mondo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare