26. Jula 2022.

Ovakve aplikacije bi trebalo da izbrišete sa svog telefona – evo i zbog čega

Big Portal

Poznato je da neke aplikacije troše veliku količinu memorije telefona, neke od njih automatski naplaćuju usluge, druge skupljaju podatke o kreditnim karticama ili dele vaše informacije s trećim stranama.

Portal specijalizovan za naučne članke i članke na temu visoke tehnologije Geek.hr izdvojio je aplikacije o čijem brisanju bi trebalo da razmislite.

Neke besplatne igrice

Često sadrže veliki broj oglasa, ali je moguće i da postoji velika šansa da dođe do krađe i prodaje ličnih informacija. Potrebno je da dobro pročitate korisnički sporazum.

Aplikacije s brzim punjenjem

Postoji veliki broj aplikacija koje nude obećanje brzog punjenja telefona. Činjenica je, međutim, da ništa ne može napuniti telefon brže od onoga što omogućavaju podešavanja uređaja.

Aplikacije za Wi-Fi

Potrebno je biti oprezan s aplikacijama za Wi-Fi, koje tvrde da omogućuju besplatne lozinke za Wi-Fi mreže ili zaštitu. Otkriveno je da neke od njih mogu da ukradu lične podatke, uključujući informacije o kreditnim karticama.

Aplikacije za slušanje muzike nepoznatih developera

Osim što izuzetno brzo troše bateriju, malo je poznato da takve aplikacije mogu da oštete telefon, s obzirom na to da postoji opasnost da sadrže ugrađene viruse preko kojih hakeri mogu da ukradu lične podatke.

Aplikacije za praćenje lokacije

Aplikacije koje traže pristup lokaciji ne samo da skraćuju životni vek baterije, nego možda i prodaju lične podatke. Ništa bez podrobnog pročešljavanja uslova korišćenja.

Aplikacije s ugrađenim pregledačima

Ugrađeni pregledači su nekada već instalirani na uređaj i pre kupovine pa se otvaraju automatski. Takvi programi ne garantuju zaštitu ličnih podataka ili zaštitu od virusa i značajno usporavaju operativni sistem uređaja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare