13. Jula 2019.

Ovako je Smiljana ubila sestru da bi je 19 godina mogla držati u zamrzivaču

Big Portal

Smiljana Srnec imaće priliku pročitati optužnicu, vidjeti sve materijalne dokaze i iskaze svjedoka koji je terete da je tokom ljeta 2000. u kući u Palovcu ubila svoju sestru Jasminu, piše Jutarnji.hr.

Sve ove godine mučilo ju je hoće li ko otkriti da je to učinila baš ona. Naime, kad je spremala sestrino tijelo u zamrzivač, koristila je i gumene rukavice, ali se komad gumene rukavice odlomio na vrhu i ona je ostavila svoj potpis – otiske prstiju. Ostavila je i biološke tragove, a vještaci Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” dokazali su da su to njezini otisci prstiju i njezin DNK. To je krunski dokaz protiv nje.

Kad je 16. februara ove godine u 12:06 sati Operativno komunikacijski centar PU međimurske dobio dojavu da su Smiljanina kći Katarina i njezin vanbračni partner u kući našli leš nepoznate osobe, policija je krenula na uviđaj na kojem je bila i patologinja čakovečke bolnice dr. Andrina Kopjar.

U zamrzivaču su bile vrećice s mrkvom, ribom… Budući da je dio voća i povrća bio u metalnoj košari, tek kad su uklonili košaru, ukazao im se dio ljudskog tijela, pokriven prozirnim vrećicama s voćem i povrćem.

Ispod tijela u zamrzivaču su bile i vrećice sa smrznutim iznutricama, vrećice sa smrznutim višnjama, koje su u zamrzivač stavljene 6. juna 2000. te dvije posude za smrznutom hranom. Kriminalistički tehničari sve su fotografisali. Krenula je opsežna istraga koja je završena.

Jutarnji list rekonstruirao je što je sve tužilaštvo prikupilo u prethodnih pet mjeseci i čime to tereti Smiljanu Srnec, majku troje djece, da je u ljeto 2000. godine u kući u Palovcu ubila sestru Jasminu. Osim materijalnih dokaza, tu su i neki iskazi svjedoka zbog kojih tužilaštvo nema dilemu da je Smiljana ubila svoju sestru Jasminu.
Rekonstrukcija

Ubila ju je s pet snažnih udaraca u glavu, najvjerojatnije na spavanju, ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom, ugurala u škrinju, glavu joj zamotala u crnu najlon vreću, a vrat omotala najlonskom čarapom.

Ispod crne vreće u Končarevoj zamrzivaču prvo je bila plavo-bijelo-zelena navlaka s cvjetnim uzorkom u koju je bio umotan i drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kad su policajci napokon otvorili zamrzivač koji se teško otvarao, jer guma je bila zalijepljena ljepilom, kad su skinuli navlaku za pokrivač s tijela, glava 23-godišnje Jasmine bila je još jednom omotana u crnu najlonsku vreću koja je oko vrata zavezana najlonskom čarapom u čvor.

Osim navlake za pokrivač, za zametanje sestrina tijela koristila je i stolnjak. Svaku potkoljenicu omotala je u crnu najlon vreću i dodatno je zamotala najlonskom čarapom te sve opet zavezala u čvor.

Tokom istrage ispitano je pet policajaca i policajki vezano za provjeru postupanja po prijavi nestanka Jasmine Dominić. I policajci, ali i neki drugi svjedoci, primijetili su da je Smiljana bila ljubomorna na sestru. Neki svjedoci potvrdili su i da je Smiljana kockala, a za Jasminu se nisu vezale nikakve afere niti problemi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare