Ovako će zvučati električni automobil BMW M - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ovako će zvučati električni automobil BMW M

Zujanje je ono što ćemo čuti u budućnosti na javnim putevima, jer kako su stvari krenule pitanje je trenutka kada će se proizvođači odreći SUS agregata.

BMW će u toku ove godine predstaviti i svoj prvi električni model sa “M” značkom, od kog se očekuju bolje performanse naspram standardnog EV četvorotočkaša.

BMW već neko vrijeme sarađuje sa čuvenim kompozitorom Hansom Cimerom, koji je već stvorio zvuk za model iX3. Naime, ovaj zvuk emituje se kroz audio sistem u automobilu prilikom snažnog ubrzanja. Cimer je stvorio zvuk i za M izdanje električnog automobila plavo-bijelog propelera.

BMW nastoji da stvori autentičan zvuk koji bi trebalo da dodatno poboljša senzaciju ubrzanja u električnom automobilu, prenosi autorepublika.

Predstavnici BMW-a navode da će razlika između zvukova koji se emituju kroz audio sistem u kabini biti osjetno izražena, u zavisnosti od toga u kom režimu vožnje se nalazi vozilo – Sport ili Comfort.

Njemački brend planira da nastavi saradnju sa Cimerom koji će stvoriti zvuk i za nadolazeći iX SUV. Bavarci ističu da bi taj model trebalo da bude perjanica čitave EV game.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar