Ovako će izgledati nova Fabia - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ovako će izgledati nova Fabia

Glavni adut u kompaktnoj klasi će se na tržištu pojaviti 2021. godine, a britanski Auto Express nudi nam prvi uvid u to kako će izgledati. Aktuelna generacija Fabije na tržištu je od 2014. godine, a četvrto izdanje se seli na novu platformu koja nudi atraktivniji izgled i savremene tehnologije i…

Glavni adut u kompaktnoj klasi će se na tržištu pojaviti 2021. godine, a britanski Auto Express nudi nam prvi uvid u to kako će izgledati.

Aktuelna generacija Fabije na tržištu je od 2014. godine, a četvrto izdanje se seli na novu platformu koja nudi atraktivniji izgled i savremene tehnologije i moderne pogone.

Kao što je slučaj sa svim Škodinim modelima, i Fabia će da deli osnovu sa “braćom” iz redova drugih brendova VW grupe – VW Polom, Audijem A1 i Seat Ibizom, koji su bazirani na MQB A0 platformi.

Što se tiče izgleda, Fabia će dobiti širi trag, istaknutija krila, moderne LED farove i zadnja svetla, te najnoviji Škodinu dizajnersku liniju inspirisanu kristalima.

Nova Fabia će imati i dalje relativno visoku liniju krova na zadnjem delu vozila, koje bi trebalo da nudi približno isti putnički prostor, kako ne bi ušla u segment u kojem se odnedavno nalazi Scala.

Što se tiče enterijera, u centru pažnje će svakako biti multimedijalne tehnologije – Škodin MIB 3.0 multimedijalni sistem, 6,5 i 9,2-inčni ekrane, digitalna kontrolna tabla…

Za pogon će biti zaduženi već standardni agregati – 1,0-litarski TSI trocilindarski turbo-benzinac u varijantama sa 95 i 115 KS će zameniti stari 1,2 TSI koji je u ponudi u aktuelnoj verziji, potom 1,5-litarski TSi sa 150 KS, naravno hibridni sistem, a videćemo da li će u ponudi biti i dizel motor.

Sa novom generacijom očekuje se i rast početne cene Škode Fabia – na oko 15.000 evra za osnovnu verziju.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kupio auto prije 44 godine, prodao ga za isti novac

D

“Moćni” Ferrari 458 od 0 do 310 km/h

D

Radikalna odluka Mitsubishija

D

Ostavite komentar