Ovako bi mogla da izgleda moderna Honda CRX - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ovako bi mogla da izgleda moderna Honda CRX

Model CRX ima posebno mesto u srcima mnogih fanova Hondinih automobila, a njegovo oživljavanje u formi moderne verzije bilo bi ispunjenje sna.

Bez obzira koliko je jedan model “kul” i legendaran, opadanje prodaje rezultira prekidom proizvodnje. Jedan od modela koji je nestao i u čiji povratak je teško verovati jeste Honda CRX. Ovaj model je “nestao” 1991. godine i zamenila ga je Honda del Sol, ali dizajner Rain Prisk svojim nezvaničnim renderom dočarava kako bi dvosed izgledao danas u svojoj modernoj verziji.

Renderi su bazirani na modelu CR-Z koji je bio dostupan između 2010. i 2016. godine, a koji je najviše podsećao na CRX. Međutim, automobil na renderu ima neke CRX karakteristike koje ga ističu od modernog izvora inspiracije.

Automobil je dobio velika zadnja stakla kao što ih je imao i legendarni CRX. Padajuća linija krova, agresivni prednji branik, tanka prednja svetla i oštri nabor koji se prostire od ventilacijskog otvora na prednjem blatobranu preko vrata, pa gotovo celim bokom, karakterišu zamišljeni automobil.

Šanse da Honda proizvede ovakav model u skorije vreme gotovo su ravne nuli. Mali dvosedi se danas ne prodaju dobro na tržištu koje je “zaluđeno” crossoverima. Ipak, renderi su dokaz da bi moderni i elegantni dvosed bio dostojna zamena za legendarni CRX, model poznat po svojim malim dimenzijama, pristupačnoj ceni, zabavnoj vožnji i izdržljivosti.

Danas objavljeno

Novi McLaren P1? Ne, čamac od milion dolara

Vanja A

Htio da provoza Bugatti od 5 miliona dolara, ali nije pogledao vremensku prognozu

Vanja A

Stigao je još opakiji Lamborghini Urus S

Vanja A

Ostavite komentar