Ovako bi mogla da izgleda Kia Sportage kao krosover-kupe - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Ovako bi mogla da izgleda Kia Sportage kao krosover-kupe

Većina takozvanih SUV-kupe modela trenutno stižu iz premijum brendova kao što su BMW, Mercedes, Porsche, Lamborghini i drugi.

Većina takozvanih SUV-kupe modela trenutno stižu iz premijum brendova kao što su BMW, Mercedes, Porsche, Lamborghini i drugi.

Međutim, pred tim trendom polako “padaju” i drugi  brendovi, čiji su automobili namenjeni “širim narodnim masama”. Jedan od takvih modela bi mogao biti i Kia Sportage…

Tako smo došli u situaciju da na tržištu imamo modele kao što su Toyota C-HR i Renault Arkana. Upravo Arkana je automobil koji predstavlja oličenje krosovera sa dizajnom kupea koji ne potiče od premijum branda. Na osnovu vaših komentara na sajtu i na društvenim mrežema, možemo zaključiti da taj model i te kako deluje primamljivo. Nažalost, Arkana se neće prodavati na istom broju tržišta kao na primer BMW X4 ili Audi Q8 i trenutno je rezervisan samo za Rusiju.

Kako piše portal Vrele Gume,ono što bi se moglo naći na većem broju tržišta jeste krosover-kupe varijanta modela Kia Sportage. Naime, Kia Sportage je nedavno “osvežena”, a odmah nakon toga su počele i spekulacije o kupe varijanti tog modela.  Takođe, na internetu su se pojavile i render fotografije na kojima vidimo kako bi mogla izgledati ta verzija. Autor ovih fotografija je dizajnerski tim “Kolesa”.

Na render fotografijama vidimo kako bi Kia Sportage mogla izgledati sa “padajućim” krovom i novim dizajnom zadnjeg dela. Naime, zadnji deo ovog render modela podseća na ProCeed, te Kia Sportage više podseća na hečbek model, a ne na SUV.

Da se vratimo u realnost. Ono što od kompanije Kia možemo očekivati jeste progresivni dizajn za novu generaciju modela Sportage, koja je još uvek godinama daleko. Naravno, u skladu sa trendom elektrifikacije, i taj model bi trebalo da bude dostupan sa elektrifikovanim pogonom. Da li će Kia Sportage zaista dobiti i krosover-kupe verziju, ostaje da se vidi. Ipak, s obzirom da na tržištu vlada sve veća potražnja za takvim modelima, ne bi nas iznenadilo da ostali, “ne-premijum” brendovi prošire svoju gamu novi krosover-kupe modelima.

Danas objavljeno

Vozite automobil uz pomoć džojstika, dolazi sljedeće godine

Vanja A

G klasa dobila potenciju u imenu

Vanja A

Za kralja može sve – od limuzine SUV

Vanja A

Ostavite komentar