5. Februara 2022.

Ovako bi mogao da izgleda prvi električni Bentley SUV

Big Portal

Bentley je nedavno najavio planove o pet električnih automobila, a izvršni direktor kompanije Adrian Hallmark je otkrio mnogo informacija o njima.

Hallmark je rekao da će testiranja na prvom od pet električnih vozila početi kasnije ove godine. Dodao je da je spoljašnji dizajn otprilike 80-85% završen jer kompanija ima ‘nešto posla da dodatno poboljša ono što smo već odlučili‘. Isto tako, unutrašnjost je 95% završena i nesumnjivo će biti fokusirana na luksuz, piše Jutarnji.hr.

Iako Hallmark nije želeo da potvrdi glasine da će prvi EV kompanije biti crossover, sugerisao je da će njihova buduća električna vozila imati jedinstveni stil koji je ‘progresivniji od nekih trenutnih dizajna‘. Nastavio je objašnjavajući da dizajn njihovog prvog EV-a neće biti radikalan, ali će ‘signalizirati ulazak u novu eru‘.

Izvršni direktor je zatim dodao da će budući model biti ‘među najboljima po aerodinamičkoj efikanosti‘, što verovatno znači da možemo očekivati stilske dodatke specifične EV-u, kao što je potpuno zatvorena prednja rešetka. Hallmark je istakao da će deo povećanja efikasnosti rezultirati užim vozilima, ali izdašna međuosovinska rastojanja neće naškoditi dometu.

Iako se najviše pričalo o prvom od pet modela, Hallmark je otkrio da Bentley već ima dizajn i za ostala četiri EV-a. Ostaje nejasno koliko ćemo još morati da sačekamo da ih vidimo, ali za sada, kompanija verovatno ima neku opštu ideju o tome šta dolazi.

Izvor: Jutarnji.hr

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.uk / Avarvarii

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare