Ovaj viseći hotel u Peruu nije za ljude slabog srca - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ovaj viseći hotel u Peruu nije za ljude slabog srca

Pažnja! Moguća vrtoglavica! Ovaj viseći hotel – dom, Natura Vive Skylodge, smješten u regiji Cusco u Peruu, nudi nevjerovatan pogled na dolinu ispod

Do smještaja se može doći samo penjanjem, planinarenjem i zipom, ali svakako je vrijedno truda.

viseći hotel peru
Foto: Natura vive

U okolini se ima šta vidjeti, a najveća atrakcija je Machu Picchu, udaljen samo 12 kilometara. Penjanje na 400 metara ‘via ferrata’, planinska staza sa sigurnosnim držačima ugrađenim u stijenu i silazak na planinu, pomoću 6 zipwira avantura je sama po sebi.

viseći hotel peru
Foto: Natura vive

Prethodni gosti nazvali su boravak u Natura Vive Skylodgeu jedinstvenom avanturom, koja je iskustvo spavanja pod noćnim nebom podigla na potpuno novi nivo. Zvijezde i Mjesec činili su se nevjerovatno blizu staklene kapsule, stvarajući nezaboravnu atmosferu nalik svemiru, objasnili su.

Foto: Natura vive

“Uspon je bio uzbudljiv. Ne bojim se visine, ali bilo je trenutaka u kojima sam pomislila „Vau! Prilično sam visoko na vrhu!” ali sam i dalje morala ići gore! Hrana je takođe bila nevjerovatna. Kapsula je bila vrlo udobna i moderna s WC -om i umivaonikom. Zavjese su se otvorile da bih mogla spavati ispod zvijezda”, kaže Lauren Kregel iz Aljaske o svom iskustvu u Natura Vive Skylodgeu.

Foto: Natura vive

Natura Vive trpezarijska kapsula nudi pravi peruanski gastronomski doživljaj u kombinaciji s izuzetnim pogledom. Kapsule za ručavanje otvorene su i za goste koji ne borave u Natura Vive. I dalje ćeš se morati penjati radi uživanja u obroku s pogledom, ali to znači da nema potrebe da se osjećaš krivim zbog tog dodatnog deserta. Tu se nudi i usluga fotografisanja, pa ćeš imati savršen suvenir.

viseći hotel peru
Foto: Natura vive

Ako se ne plašiš visine, ovaj avanturistički smještaj mogao bi biti samo najbolji san, koji ćeš ikada imati. Da li se usuđujuš popeti se ovako visoko za dobar pogled?

Izvor: euronews.com

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar