Ovaj tip ženskog tijela najviše uzbuđuje muškarce - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Ovaj tip ženskog tijela najviše uzbuđuje muškarce

Radi se o podsvjesnom evolucijski uslovljenom doživljaju ženskog tijela. Studija objavljena u naučnom dnevniku Peerj baca novo svjetlo na tvrdnje da su žene sa oblinama muškarcima univerzalno privlačnije od mršavica.

Naime, istraživanje sprovedeno na više od 1.300 ispitanika iz 10 zemalja ustanovilo je da mnogi pripadnici muškog pola na prvu loptu, ipa, padaju na mršaviji tip tijela.

Radi se o tome što jači pol ovakvu građu doživljava kao zdraviju, a mršavost generalno povezuju i sa većom plodnošću.

Radi se o podsvjesnom evolucijski uslovljenom doživljaju ženskog tijela, a kao primjer žene sa tom figurom naučnici su izdvojili Kate Moss, odnosno njenu figuru tokom 90-ih godina.

U pitanju je mala predrasuda, jer višak kilograma nužno ne znači da je osoba nezdrava, a isto tako mršavost ne garantuje zdravlje, pogotovo ako je izazvana izrazito lošom ishranom. Ako ste nakon ovog pomislili da je mit o muškarcima i njihovoj opčinjenosti oblinama zaista samo mit, prevarili ste se.

Drugo istraživanje pokazalo je da mnogi muškarci ne mogu da odole figuri peščanog sata i da će prije primijetiti nju nego na primjer crte lica ili veličinu grudi.

Danas objavljeno

Ne može da spremi jelo za vrijeme koje piše u deklaraciji, pa tuži kompaniju za pet miliona dolara

Vanja A

10 najljepših žena svih vremena – po izboru običnih ljudi

Vanja A

Adrijana Lima bukvalno sija – i dalje joj nema ravne FOTO

Vanja A

Ostavite komentar