"Ovaj talas ne možemo spriječiti" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Ovaj talas ne možemo spriječiti”

Direktor nemačkog Instituta “Robert Koh” Lotar Viler poručio da neće biti moguće zaustaviti treći talas pandemije koronavirusa.

Taj talas već je prouzrokovao zabrinjavajući porast broja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege.

“Ne možemo sprečiti ovaj treći talas, ali nadam se da ga možemo razbiti, što možemo samo zajedno”, izjavio je Viler, a prenosi agencija Rojters.

Napominje da će bolnice biti preopterećene pacijentima zaraženim sada dominantnim britanskim sojem korona virusa, koji je zarazniji i smrtonosniji od ranijih sojeva.

Istovremeno, ministar zdravlja Jens Špan je izjavio da Nemačka treba da primeni mere širom zemlje kako bi što pre “razbila” trenutni talas zaraze koronavirusom.

“Treba nam zaključavanje”, rekao je Špan novinarima, dodajući da će možda biti potrebno uvođenje noćnog policijskog časa kako bi se dodatno smanjili socijalni kontakti.

Špan je naveo da je skoro 4.500 pacijenata trenutno na intenzivnoj nezi u Nemačkoj. “Ako se ovo nastavi, to će biti previše za naš zdravstveni sistem”, zaključio je ministar.

Nemačka kancelarka je podsetimo,znatno pre Uskrsa imala nekoliko sastanaka sa liderima nemačkih pokrajia, na kojima je tražila još strođe mere za nemce, ali je bila preglasana. Te mere izazvale su buru javnosti, pa je kancelarka morala javno da se izvini, rekavši da je to bila njena i samo njena odluka.

Međutim, izgleda da je bila u pravu.

Prema najnovijim informacijama koje su prenele agencije, nemačka vlada je već spremila zakon o zaoštravanju mera protiv koronavirusa.

Danas objavljeno

Treći svjetski rat? “Totalna katastrofa”

M.

Putin je prihvatio poziv Indonezije na samit Grupe 20

M.

Najviši nivo u istoriji: Inflacija u BiH dostigla 14,4%

M.

Ostavite komentar