Ovaj Rus na tri točka je spreman za trkanje na ledu - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Ovaj Rus na tri točka je spreman za trkanje na ledu

​Motocikl koji vidite na slikama je Ducati Hypermotard 1100… ili je makar to bio prije nego što je zahvaljujući vještim majstorima iz ruske radionice Balamutti postao ledena mašina na tri točka.

Pažljivo oko će primijetiti čelični trelis ram sa Hypermotard modela, jednostranu viljušku, ali i njegov vazduhom hlađeni agregat.

Doduše, takođe ćete primijetiti i još jedan točak napred, turbo kompresor, gume sa kramponima i kontrole koje kao da su sa svemirskog broda.

Balamutti ima velike planove s ovom mašinom, a jedan od njih je i nastup na čuvenoj „Bajkalskoj milji”, ledenom festivalu brzine koji se svake godine održava u Sibiru, nedaleko od granice sa Mongolijom.

Njen kreator, Vitalij Seljukov je imao toliko ideja, od kojih je mnoge uspješno primijenio na svom dvotočkašu. Seljukov se posebno potrudio da modifikuje Garret GT35 turbo kompresor, prilagođavajući ga novom agregatu.

Motocikl je pomalo „lud”, to moramo priznati, ali ne sumnjamo da je zabavan za vožnju.

Vizuelno, podsjeća na Yamahu Niken. Svakako nas zanima kako će se Yondu (kako mu Seljukov tepa) proći na ledu. Bet obzira na sve, sigurno je da će privući dosta pažnje.

Izvor: Moto-berza.com

Danas objavljeno

Spoj bicikla i električnog automobila: UILA je izrađen pomoću 3D štampača, juri 25 km/h (VIDEO)

Vanja A

Mercedes prvi u Njemačkoj smije i bez vozača

Vanja A

Ništa od VN Kine i u 2023. godini

Vanja A

Ostavite komentar