Ovaj prirodni napitak očistiće vaše tijelo od otrova i dati vam energiju - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovaj prirodni napitak očistiće vaše tijelo od otrova i dati vam energiju

AKO se osjećate opterećeno i tromo, možda je vrijeme za detoksikaciju organizma. Mnogi napitke kojima čiste tijelo od otrova konzumiraju nekoliko puta godišnje i tvrde da su nakon toga puni energije. Ono što je najbolje, postoje jednostavni recepti koji uključuju prirodne i lako dostupne namirnice kao što su sok limuna,…

AKO se osjećate opterećeno i tromo, možda je vrijeme za detoksikaciju organizma. Mnogi napitke kojima čiste tijelo od otrova konzumiraju nekoliko puta godišnje i tvrde da su nakon toga puni energije. Ono što je najbolje, postoje jednostavni recepti koji uključuju prirodne i lako dostupne namirnice kao što su sok limuna, jabučni ocat, đumbir, cimet i kajenska paprika.

Danas je nemoguće izbjeći hemikalije kojima smo svakodnevno izloženi, a koje se nalaze u odjeći, namještaju i kozmetici. Takve tvari nalaze se i u hrani, najčešće su to pesticidi i konzervansi te teški metali, a zagađen je i zrak koji udišemo.

Da ne biste preopteretili tijelo otrovima, preporučuje se povremeno konzumirati pića za detoksikaciju kojima ćete očistiti organizam.

U 350 mililitara do pola litre vruće vode dodajte dvije kašike jabučnog octa, dvije kašike soka limuna, pola kašike do kašiku mljevenog đumbira, četvrt kašičice cimeta, prstohvat mljevene kajenske paprike i, po izboru, jednu čajnu kašičicu domaćeg meda.

Dobro pomiješajte i popijte kada se ohladi.

Jabučni ocat pokazao se učinkovitim u poboljšavanju metabolizma i probavne funkcije, dok sok limuna pomaže regulisati pH vrijednosti u tijelu, piše dr. Axe. 

“Pijenje limunske vode, ili dodavanje pića i sokova, može pomoći u povećanju vaše razine energije, detoksifikaciji tijela, održavanju kože sjajnom (zahvaljujući vitaminu C) i poboljšanju imunološkog sustava”, pojašnjava.

Cimet, paprika i đumbir sadrže kombinacije koje pomažu u smanjenju upale, potiču metabolizam i popravljaju probavu zbog čega se smatraju korisnim namirnicama pri mršavljenju.

Med nije obavezan sastojak, ali je prirodni zaslađivač koji će popraviti okus ovog napitka za detoksikaciju.

Index

Danas objavljeno

Oko čega se najčešće svađaju parovi

Vanja A

Bakina kuhinja: Kolač sa makom i suvim grožđem

Vanja A

Najbolje voće ako želiš ravan stomak

Vanja A

Ostavite komentar