Ovaj neobični simptom DIJABETESA može se primetiti samo ujutru - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovaj neobični simptom DIJABETESA može se primetiti samo ujutru

Zamislite da već dugo živite sa dijabetesom, a da to ni ne znate.

Obratite pažnju na ovaj atipični simptom bolesti – možda će vas konačno naterati da zakažete pregled kod lekara…

Najčešći simptomi dijabetes melitusa su abnormalna žeđ i suvoća usta, brz gubitak težine i osećaj stalnog umora bez razloga. Međutim, ponekad se endokrina bolest manifestuje potpuno atipičnim simptomima, koje je takođe vrlo lako propustiti.

Jutranji simptom dijabetesa

Na primer, jedan od znakova bolesti može se videti samo ujutru. Mnogi to ne shvataju za nešto ozbiljno, ali ovako vas telo bukvalno moli za pomoć. Govorimo o poteškoćama sa savijanjem jednog ili dva prsta na ruci, a ponekad se može činiti da su potpuno zamrznuti.

Ova karakteristika se može primetiti odmah nakon buđenja. Zbog toga ljudi najčešće misle da tokom spavanja samo polože ruke i zažmire na problem.

Ako ste ovo iskusili ujutru nekoliko puta, zaista je prerano za paniku. Međutim, ako prsti odbijaju da se savijaju duže vreme, ne treba oklevati – zakažite pregled kod endokrinologa što je pre moguće.

Zapamtite da je dijabetes opasan upravo zbog svojih komplikacija, koje se pravilnim lečenjem mogu u potpunosti izbeći. U ovom slučaju, možete uzeti bolest pod svoju potpunu kontrolu i nastaviti da živite normalan život.

Magazin.novosti.rs

Danas objavljeno

Punjeni krompir iz rerne sa pavlakom i kačkavaljem

Vanja A

Nauči kako da napraviš 11 vrsta napitaka od kafe

Vanja A

Održite mladolik izgled: Kako treba da izgleda njega lica u četrdesetim?

Vanja A

Ostavite komentar