Ovaj koncept zamišlja MacBook sa fleksibilnim ekranom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Ovaj koncept zamišlja MacBook sa fleksibilnim ekranom

Brojni proizvođači objavljuju laptop/tablet hibride, a postoji veliki broj Apple fanova koji od ove kompanije traže da primeni isti pristup. Apple se do sada opirao ovoj ideji, međutim ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi kompanija promenila mišljenje.

U međuvremenu, kreativni dizajneri iz kompanije Astro HQ su kreirali koncept koji prikazuje kako bi hibridni MacBook mogao izgledati. Međutim, najveća zanimljivost kod ovog koncepta je to što se umesto laptopa sa ekranom osetljivim na dodir radi o laptopu sa potpuno savitljivim ekranom.

Krajnji rezultat više podseća na iPad Pro nego na MacBook, gde gornja polovina uređaja služi kao glavni displej, dok se donja polovina može koristiti kao površina za crtanje.

Ovakav displej bi verovatno bilo poprilično teško kreirati u stvarnosti, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi popularni uređaji na kraju evoluirali u ovakva rešenja. Trenutno već viđamo savitljive telefone koji se pretvaraju u tablete i ne bi bilo čudno da u budućnosti vidimo i fleksibilne tablete koji se pretvaraju u još veće uređaje.

Izvor: LunaDisplay

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar