Ovaj kineski električni automobil liči na mnoge modele, ali ima šarma - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Ovaj kineski električni automobil liči na mnoge modele, ali ima šarma

Model na struju, živopisnog imena – ORA Good Cat, stiže u kineske prodajne salone do kraja mjeseca.

Kina poslednjih godina dosta ulaže u razvoj i proizvodnju električnih automobila. Jedan od najnovijih modela na struju, koji kompanija Great Wall Motors izrađuje u okviru brenda ORA, jeste lajfstajl automobil Good Cat.

Ovaj neobičan model, sa elementima retro dizajna inspirisanim čuvenim modelima evropske auto-industrije (Porsche 911, VW Beetle, Fiat 500…), ima kompaktne dimenzije, a može da preveze pet putnika.

Kako prenosi Car News China, dužina modela Good Cat je 4.235 mm, širina je 1.825, a visina 1.596 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.650 mm.

U skladu sa aktuelnim trendovima, komandna tabla je digitalizovana i sastoji se od velikog ekrana koji zauzima više od polovine kokpita.

Levi deo displeja služi kao instrument tabla, dok desni opslužuje multimedijalni sistem.

ORA Good Cat za pogon koristi elektromotor od 145 KS i 210 Nm, a autonomija u vožnji iznosi oko 500 km – barem tako pokazuju podaci dobijeni putem NEDC mernog ciklusa, koji inače važi za previše optimističan, pa treba računati da bi u realnim uslovima ovaj auto sa punom baterijom mogao da pređe između 300 i 400 km.

Danas objavljeno

Koliko je potrebno da se isprazni akumulator zbog svjetla u kabini

Vanja A

Brza zamjena baterija – stigla u Europu

Vanja A

Stiže Cadillac Escalade-V, imaće skoro 700 “konja”

Vanja A

Ostavite komentar