Ova mana Merilin Monro brisana je sa svake njene fotografije - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ova mana Merilin Monro brisana je sa svake njene fotografije

Niko nije ni slutio da je jedna od najljepših žena na svijetu krila ovaj kompleks

Tokom svoje petnaestogodišnje karijere, slavna diva Merilin Monro “odradila” je vrlo malo golišavih snimanja.

U nedovršenom filmu Something’s Got to Give, brčkala se u toplesu, a gola je pozirala fotografu Bertu Sternu za seriju fotografija Last Sitting, koje su objavljene u američkom Vogu, 1962. godine.

Bilo je to njeno zadnje poziranje prije smrti, 5. avgusta iste godine.

Merilin je bila seks simbol svog vremena, a njena pojava uvijek je bila savršena, ili ju je barem tako doživljavala javnost. Međutim, stvarnost je bila nešto drugačija.

Prelijepa glumica na stomaku je imala poprilično velik ožiljak, kao podsjetnik na operaciju žučne kese kojoj je bila podvrgnuta nešto prije snimanja za slavnu seriju fotografija.


Dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu jako se stidjela ožiljka, a prije nego što je stala pred fotoobjektiv Berta Sterna, morao je da je smiri njen frizer i uvjeri je da svejedno izgleda fantastično.

Međutim, Stern ga je najblaže rečeno primijetio, ali umješala se tadašnja urednica Voga, opaka Dajana Vrilend, sa riječima: Ništa nije dosadnije nego savršena ženska koža. Žene sa ožiljcima su prelijepe.

FOTO: PROFIMEDIA

Koliko god zvučalo ohrabrujuće, Stern je na kraju obrisao ožiljak sa većine fotografija, a ožiljak nije vidljiv ni na fotografijama sa seta filma Something’s Got to Give.

Ironično, na snimanju istoimenog filma, Merilin je prvi put dobila dopuštenje da pokaže pupak, što je sama glumica prokomentarisala riječima: Valjda su oni koji cenzurišu napokon voljni da priznaju da i žene imaju pupak!

Danas objavljeno

Razumeju li psi kad im kažemo da ih volimo?

Vanja A

Makron mladima u Francuskoj obećao besplatne kondome

Vanja A

Rekao da nema ništa da prijavi – pas otkrio švercovane tompuse na aerodromu

Vanja A

Ostavite komentar