Ova kompanija će ti platiti 50.000 dolara da se preseliš na Island - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ova kompanija će ti platiti 50.000 dolara da se preseliš na Island

Iako trava nije uvijek zelenija s druge strane, ponekad zapravo jeste.

Sada možeš testirati tu teoriju. Proizvođač jogurta Siggi’s zapošljava na poziciju službeno nazvanu Chief Simplicity Offiskyr. Kompanija će jednoj osobi platiti 50.000 dolara da se preseli na Island, jednu od najsrećnijih zemalja svijeta, i dokumentuje svoje iskustvo sa novouvedenom četverodnevnom radnom nedjeljom.

kompanija plaća da se preseliš
Foto: Shutterstock

Posao zahtijeva od tebe da snimiš sadržaj za Siggijeve društvene kanale i dokumentuješ misiju jednostavnosti, dok istovremeno uživaš u svemu što Island može ponuditi, uključujući sjeverno svjetlo i islandsku hranu. Ne bi trebalo da bude preteško, ha? Uz platu od 50.000 dolara, takođe ćeš dobiti kameru za kreiranje navedenog sadržaja i insajderske veze s planinarskim vodičima, vlasnicima restorana i kuharima i još mnogo toga.

Prema Siggiju, došlo je do promjene kulture u posljednjih nekoliko godina koja je redefinisala naše vrijednosti oko karijere, putovanja, zdravlja i veza. Ideja o “jednostavnijem životu” postala je popularnija.

“Dok mnoge kompanije zagovaraju zdravu ravnotežu između posla i života, Siggi’s je prvi koji nudi posao koji zaista maksimizira jednostavniji život i uživanje u prednostima koje okolina i priroda mogu ponuditi”, napisao je brend na svojoj stranici .

Da se prijaviš na oglas, trebaće ti važeći pasoš, jake vještine pisanja, strast za fotografijom, prilagodljiva priroda i želja za jednostavnijim životom.

Izvor: thrillist.com

Ultra.ba

Danas objavljeno

Njujorški policajci izvukli čovjeka sa pruge tik prije nego što je naišao voz

Zeljka

Na pragu zime Đavolja varoš još mističnija

Zeljka

Pravilo tri minuta: Evo kako da štedite struju

Zeljka

Ostavite komentar