26. Januara 2021.

Otvorio se Jović: Nisam mogao da pričam sa Zidanom

Big Portal

Ali je ujedno i ostavio misteriju zbog čega tako nije bilo u Real Madridu za godinu i po dana koliko je proveo u ekipi Zinedina Zidana.

Da bi razrešio sve te priče i konačno se posvetio isključivo terenu, Ajntraht je organizovao konferenciju za medije na kojoj je Jović “otvorio karte” i ispričao sve što je imao o Realu, Zidanu i povratku u Nemačku.

“Imao sam mnogo pehova u Madridu i povreda i privatnih problema za koje jesam i za koje nisam kriv. Hteo sam da se vratim ovde da igram i da budem srećan. To je prednost za igrača, kada imam poverenje trenera i kada igram često”, počeo je Jović obraćanje medijima.

“Sigurno da sam mnogo napredovao samo jer sam trenirao sa njima. To su veliki profesionalci i među najboljim igračima na svetu na svojim pozicijama. Sigurno da sam pokupio neke fore, da sam došao iskusniji i u razgovoru sa trenerom oko povratka u Ajntraht smo pričali da imam utisak da sam napredovao iako nisam igrao. Pričali smo i da će mi biti potrebno vreme da se vratim u formu, u kondiciju”.

Novinare je zanimalo da uporedi Zinedina Zidana i Adija Hitera.

“Ne bih sada ulazio u detalje. Sigurno je da su oni fenomenalni treneri. Za Zidana sam već rekao da je vrlo iskren i fenomenalan čovek. Sa Adijem imam bolju komunikaciju zato što obojica pričamo engleski. U Španiji nisam mogao da napravim tu komunikaciju sa Zidanom. On ne priča engleski, ja ne pričam španski… Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe”, rekao je Jović.

Nemački novinari su bili uporni i još jednom su pitali Jovića zbog čega nije uspeo u “kraljevskom klubu”.

“Nemam neki poseban odgovor na to pitanje. Nisam toliko puno ni igrao, nisam dobio utakmice u kontinuitetu i jako je teško da se uđe u formu, naročito za napadača sa malim brojem minuta. Veći je pritisak tamo, drugačije je naravno. Ekipe igraju drugačije protiv Reala i brane se. Kada imate rezultat onda se malo i vi branite, kada uđete u igru nemate toliko prilika za gol… Ovde je drugačije i osećao sam da bi ovo mogao da bude pravi potez u ovom trenutku”.

Ipak, za sada još uvek nije spreman da bude starter, odnosno, da odigra svih 90 minuta.

“Imam bolove u mišićima koje vučem neko vreme, posle korone imam problema sa tim mišićem, i nisam u potpunosti spreman. Odluka je na treneru, videćemo kada će biti pravi trenutak. Nećemo se mi dogovoriti kada ću ja igrati, nego će to on odlučiti”, poručio je Luka Jović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare