Otvoreno pismo hrvatskoj javnosti: Da li je problem užičko ili kolo generalno? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Otvoreno pismo hrvatskoj javnosti: Da li je problem užičko ili kolo generalno?

Hrvatski reditelj Dario Juričan uputio otvoreno pismo zbog slučaja hrvatske kadetkinje koja je snimala užičko kolo nakon čega je suspendovana.

On je reagovao na nedavni događaj u Policijskoj akademiji “Josip Jović”, kada su kadeti između ostalog igrali užičko kolo, što je ocenjeno kao skandal. Ceo događaj je snimila i objavila jedna od kadetkinja koja je zbog toga izbačena sa akademije.

Protiv odgovornih koji je trebalo da nadgledaju kadete pokrenuti su disciplinski postupci, saopštio je u ponedeljak hrvatski juče MUP.

Hrvatski reditelj Dario Juričan uputio je danas otvoreno pismo hrvatskoj javnosti u kojem pita da li je neprimereno igranje samo užičkog kola ili kola generalno.

U otvorenom pismu Juričan kaze da čita kako kadete akademije pretpostavljeni kinje zbog užičkog kola i kažu da se mladi, tek punoletne osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvek traje, ponekad nađu i u neprimerenim situacijama.

Juričan podseća i da su sa Akademije saopštili da je odgovornost na odgovornim osobama za školovanje mladih koji su dužni da ih upozore i objasne zašto je neko ponašanje neprimereno za policijski sistem.

“Da se igralo slavonsko kolo, da li bi to bilo u redu. Tango? Kazačkog? Bečki valcer?!?”, pita Juričan.

Ovaj reditelj pita i da li je problem u uvezenom elementu ili kvalitetu igranja koji nije odgovarao, kako kaže, visokim standardima Akademije.

Sve to Juričan je začinio malo i političkom pričom vezanom za, kako navodi, pajtose pokojnog gradonačelnka Milana Bandića, koji su slavili razne dogadjaje a imali su kaže niz optužnica.

“Najveća pak kazna za užičko kolo ide onome ko je slučaj razotkrio. Najveću ‘štetu ugledu’ Akademije napravila je polaznica koja je snimila zabavu. I zato kad postanete policajci znajte da samo trebate ćutati. Kad kolega tuče migrante – ćutite. Kad vam seksualno uznemiravaju kolegicu – ćutite. Kad vidite nešto protivzakonito – ćutite”, poručio je, izmđu ostalog Juričan, preneo je hrvatski portal Index.

Danas objavljeno

Migranti bježalo slovenačkoj policiji, pa udarili u zid

M.

Određen pritvor osumnjičenima: Zeljković i saučesnici sprovedeni na Tunjice

M.

Danas parastos za poginule u odbrani zapadnih granica Republike Srpske

M.

Ostavite komentar