Otvoreno pismo Boldvina i ekipe filma "Rust": "Molimo vas da budete saosećajni" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Otvoreno pismo Boldvina i ekipe filma “Rust”: “Molimo vas da budete saosećajni”

Glumac Alek Boldvin, koji je ubio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu dok je snimao “Rust”, objavio je otvoreno pismo na Instagramu i zatražio saosećanje za sebe i svoje kolege.

“Što se toga tiče, ovo pismo je napisano u ime glumačke ekipe i producentskog tima Rust filma. Producenti nisu sankcionisali niti na bilo koji način uticali na to. Mi, dole potpisani, smatramo da je javni narativ o našoj tragediji na radnom mestu neadekvatan i želimo da izrazimo tačniji prikaz našeg iskustva. Tužni smo zbog gubitka naše prijateljice i koleginice Haline Hačins. Ona je, na mnogo načina, bila u srcu naše produkcije, a njen gubitak je povredio svakog od nas. Boli nas što gubimo našu zajednicu, svoj duh i gubitak našeg rada. Boli nas zbog naših prijatelja koji su bili na meti javnosti dok i sami tuguju”, počeo je glumac.

“Nažalost, u filmskoj industriji uobičajeno je raditi na neprofesionalnim ili užurbanim produkcijama kako bi se steklo iskustvo i zasluge. Mnogi od nas su radili na ovakvim vrstama produkcija. “Rust” nije bio jedan od njih. “Rust” je bio profesionalan.”

Baveći se spekulacijama o uslovima na setu, nastavili su:

“Priznajemo da nijedan set nije savršen, i kao i svaka produkcija, “Rust” je imao oblasti sjaja i oblasti koje su bile izazovnije. Iako čvrsto stojimo uz naše sindikate i snažno podržavamo borbu za bolje uslove rada u našoj branši, ne mislimo da je ova vrsta uslova protiv kojih se bore naši sindikati.

“Podržavamo sve napore da filmski setovi budu sigurniji za rad za sve glumce, ekipu i radne životinje. Rustovi opisi haotičnog, opasnog i eksploatativnog radnog mesta su lažni i odvlače pažnju od onoga što je najvažnije: sećanja na Halinu Hačins i potrebu da se pronađu moderne alternative zastarelom industrijskom vatrenom oružju i bezbednosnim praksama. Iako je tačno da je nekoliko članova tima dalo ostavke pre nesreće, velika većina nas je ostala, nikada ne osećajući potrebu da protestujemo ili damo ostavke”.

“Uživali smo u našem radnom mestu. Malo nezadovoljnih ne zastupa stavove svih nas. U tom filmu nam je radno vreme i plate bili fer i u skladu sa očekivanjima. Dvanaestočasovni radni dani i zanati bili su standardni i obično smo radili od 6 do 18 sati. Ranč “Bonanza Creek” je istorijski filmski set i svi članovi tima dobro razumeju njegovu lokaciju i uslove prevoza”.

“Stanovanje je obezbeđeno kako je sindikat zahtevao. Isplate su vršene uglavnom na vreme, a iznosi su bili po dogovoru, po pojedinačnim poslovima ili po odeljenjima. Radna etika na setu je bila visoka. Smeh i optimizam bili su uobičajeni među glumcima i ekipom. Od direktora do asistenata u produkciji, sva odeljenja su dobro radila zajedno, sarađivala i pomagali smo jedni drugima u ostvarivanju zajedničkih umetničkih ciljeva”, navodi se.

“Bili smo svesni da radimo dobar posao; snimanje prelepih slika i odličnih performansi, i bili smo ponosni što smo to uradili. Posao je bio težak, ali sadržajan. Inspirisali smo se kvalitetom scenarija i glumačke ekipe. Halinina radna etika je bila inspirativna i trudili smo se da podržimo njenu viziju. Dani su bili čvrsto raspoređeni, ali primereni”, navodi se u saopštenju.

“Išli smo u korak, nismo kasnili. Kao posada, nemamo nikakvu nadležnost nad onim što se dešava “iznad linije”. To je posao proizvođača. Ali, prema našem iskustvu, proizvođači i menadžeri proizvodnje su podržali naše napore. Bili su na setu svaki dan i bili su angažovani sa timom, učestvujući u istom kreativnom procesu. Osećali smo da radimo ne samo za njih, već i sa njima. Oni su koristili tokom sastanaka o bezbednosti da razgovaraju o svim bezbednosnim ili drugim problemima. Molimo vas da ne dozvolite da nekolicina nezadovoljnih zaposlenih utiče na vaše viđenje nas ostalih.”

“Profesionalci smo u svim sektorima: računovodstvo, pomoćnici direktora, kasting, kamera, umetnost, rekviziti, specijalni efekti, struja, rukohvati, kostimi, frizura, šminka, zvuk, lokacije, medicina, zdravlje i bezbednost, prevoz, ketering, vratolomije, konstrukcija i proizvodne kancelarije”, navodi se u poruci.

“Radili smo na najvišim nivoima u industriji i na nas se može i računaće se da ćemo to ponoviti. U međuvremenu, podržavamo i sarađujemo sa istražiteljima.”

“Ljubazno molimo da u Vašim spekulacijama i generalizacijama o nama i našim kolegama budete saosećajni dok se istraga ne završi. Zahvalni smo našim brojnim prijateljima i porodici koji su nam se privatno obratili kako bi pružili saosećanje i podršku.”

S poštovanjem, glumci i Rust tim.

Danas objavljeno

Najpoznatija Tiktokerka zavodi plesom, oduševljava raskošnim izgledom

Zeljka

Dodijeljena Nobelova nagrada za književnost

Zeljka

Sin Medžika Džonsona obožava haljine, štikle i momke: Košarkaš ga sada podržava

Zeljka

Ostavite komentar