24. Aprila 2021.

Otvoreni restorani u Sloveniji, ugostitelji nezadovoljni

Big Portal

STA prenosi da je u tri regije, Obalno-Kraška, Goriška i Pomurska, koje imaju “žuti” status zbog bolje epidemiološke situacije od ostalih devet , dozvoljen rad ugostitelja u zatvorenom prosotoru za goste koji imju dokaz da nisu zaraženi koronavirusom.

Ublažavanje ograničenja usledilo je nakon apela preduzeća za brži tempo ponovnog otvaranja, a ugostitelji su vrlo kritični prema uslovima koji se odnose na rad u zatvorenom prostoru.

Da bi ušao u bar ili restoran, gost će morati da priloži negativan test ili da dokaže da je vakcinisan ili oporavljen od Kovida, što organizacije poput Komore za mala preduzeća (OZS) i Sindikata ugostiteljstva i turizma smatraju nerealnim zahtevima.

Sindikat navodi da je predviđena udaljenost od tri metra među stolovima i udaljenost od 1,5 metara među gostima podjednako nerealna i apsurdna, a od stručnjaka i Nacionalnog instituta za javno zdravlje se traži da preispituju ove uslove za otvaranje ugostiteljstkog sektora kako bi oni bili realniji i prihvatljiviji.

Vlada je odobrila najnovije ublažavanje mera ranije ove nedelje, a zemlja je juče iz crvenog prešla u narandžasti nivo, a kao rezultat ukinuta su ograničenja kretanja između regija, ponovo su otvorena bioskopi i pozorišta, dok je prisustvo javnim događajima smanjeno sa 100 na 10 ljudi.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare