13. Novembra 2020.

Otvorena nova dvorana u banjalučkom naselju Starčevica

Big Portal

“Ovaj projekat značajan je za stanovnike Starčevice, prije svega đake ove škole koji će imati odlične uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i naše sportske klubove, koji će u raspoloživm terminima dobiti mjesto za svoje treninge”, rekao je zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je prisustvovao otvaranju dvorane.

Amidžić je istakao da se naselje Starčevica stalno širi, o čemu se i te kako vodi računa, ulaganjem u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, ali i sadržaje za sport i rekreaciju.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić istakao je da su prije godinu dana prošireni i kapaciteti škole na Starčevici, a da jedno od najvećih naselja dobija i novu dvoranu.

Talić je naveo da je na Starčevici mnogo toga urađeno u zadnjih nekoliko godina, od istočne avenije koja je otvorena i za motorni saobraćaj, ali i za pješake i bicikliste do projekata vodosnabdijevanja i saobraćajne infrastrukture.

Direktor Sportskog centra “Borik” Nenad Talić rekao je da se zalaganjem i aktivnostima grada i gradonačelnika Igora Radojičića poboljšavaju uslovi za sport u Banjaluci.

Talić je rekao da ovaj novi objekat za sportiste znači više treninga i time još boljih rezultata.

“Vjerujem da ćemo neke buduće njihove trofeje postaviti u naš Muzej sporta, koji će biti otvoren sutra naveče u dvorani ‘Borik'”, rekao je Talić.

Najbolji sportista Republike Srpske i Banjaluke za prošlu godinu Bojan Ljubišić rekao je da je velika stvar da je Banjaluka, poslije nove dvorane Centar, ovako brzo dobila još jednu na Starčevici, te da su u srijedu započeli i radovi na gradnji dvorane na Laušu.

“To je dokaz da se mnogo ulaže u infrastrukturu i hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na tome što brinu o sportu. Drago mi je zbog naše djece”, istakao je Ljubišić.

Radovi na dvorani počeli su polovinom aprila, a izvodio ih je konzorcijum kojeg čine četiri firme, sa “Progresgradnjom” na čelu.

U srijedu je počela i gradnja nove sportske dvorane uz školu “Sveti Sava” u naselju Lauš, što će biti treća nova dvorana u Banjaluci izgrađena za nekoliko godina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare