29. Januara 2020.

Otvoren pogon “Jumka” u Drvaru

Big Portal

Planirano je da bude zaposleno još 20 ljudi.

Jovana Arsić Vrebac izrazila je zadovoljstvo što je dobila posao u “Jumku”.

– Ovo je od izuzetnog značaja za našu lokalnu zajednicu i njen razvoj, ali i za ostanak mladih ljudi na vjekovnim ognjištima. Vjerujem da će Srpska i Srbija i dalje pomagati opštinu Drvar, za šta sam im neizmjerno zahvalna – rekla je Vrebac.

Otvaranju pogona “Jumka” prisustvovali su predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u vladama Srpske i Srbije, te predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH. Nakon otvaranja fabrike “Jumko” predviđena je posjeta zvaničnika Titovoj pećini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su na račun te opštine uplatili 925.000 evra, otvorili fabriku, te da pomažu Dom zdravlja i obnavljanje objekta u kojem se nalazi ta zdravstvena ustanova.

– Beskrajno sam srećan što se poslije pet mjeseci vidimo i što smo ono što smo obećali ispunili. Mala fabrika koju smo otvorili biće i veća i bolja. Ovih 925.000 evra ići će za vodovod, infrastrukturu i druge projekte. Pomažemo Dom zdravlja, obnovićemo ga i pomoći u vezi sa platama i primanjima – rekao je Vučić poslije otvaranja pogona “Jumka” iz Vranja u Drvaru. On je poručio da za srpski narod ni Oštrelj niti bilo šta ne može biti granica.

– I kada živimo u različitim državama uvek znamo da pripadamo istom narodu i to je najvažnija poruka. Mi pripadamo srpskom rodu i tu smo da bismo pomagali jedni druge i uvek ćemo to činiti. Na Srbiju možete da računate onoliko koliko mi znamo da je Drvar uz Srbiju. Koliko Drvar voli Srbiju toliko i mi volimo vas – poručio je Vučić.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare