Otmica u Doboju: Postoji osnov sumnje da su oteli i mučili sugrađanina - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Otmica u Doboju: Postoji osnov sumnje da su oteli i mučili sugrađanina

Pripadnici PU Doboj identifikovali su lica inicijala Z.B., S.P. i A.S. svi iz Doboja za koje postoji osnov sumnje da su oteli i mučili sugrađanina B.F.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 17.10.2021. godine, nakon četrdesettročasovnog operativnog rada identifikovali su lica inicijala Z.B., S.P. i A.S., svi iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da su lice inicijala B.F. iz Doboja, upotrebom sile i prijetnje uvukli u putnički automobil marke „Hyundai”, a tokom prevoženja do jednog lokaliteta na području grada Doboja lica inicijala S.P. i A.S. su istom zadali više udaraca rukama i nogama po raznim dijelovima tijela. Stigavši na pomenuti lokalitet lica inicijala S.P. i A.S. su upotrebom sile držali oštećenog dok je lice inicijala Z.B. izvršilo skidanje odjevnih predmeta sa istog, nakon čega mu je ruke vezalo plastičnim jednokratnim vezicama a potom mu upotrebom skalpela nanijelo više povreda po cijelom tijelu”, stoji u saopštenju PU Doboj.

Nakon što se B.F. onesvijestio, osumnjičena lica su se udaljila sa lica mjeste u nepoznatom pravcu ostavivši oštećenog u besvjesnom stanju.

Navedeni događaj je Policijskoj upravi prijavljen 15.10.2021. godine, oko 19, 35 časova.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana kojeg koristi lice inicijala Z.B. priklikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, manja količina opojne droge i municije.

Protiv lica inicijala Z.B., S.P. i A.S. je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje“ i krivičnom djelu „Teška tjelesna povreda“, dok su protiv lica inicijala Z.B. dostavljeni i Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Navedena lica su dana 17.10.2021. godine, oko 16, 00 časova, predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

BL portal

Danas objavljeno

U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

V.R.

Poruka Belorusije: Kriv je Zapad

V.R.

Na Kubi referendum o legalizaciji istopolnih brakova

V.R.

Ostavite komentar