9. Januara 2022.

Otkriveno: Tenis Australija molio da se provjere vize igrača prije dolaska

Big Portal

Lokalni mediji u Melburnu preneli su da je iz svojih izvora da je Tenis Australija apelovao na Ministarstvo untrašnjih poslova da proveri vizu Novaka Đokovića i ostalih tenisera kako bi se sprečio debakl.

Ipak, zvaničnici ministarstva su odbili zahtev i na taj način su doprineli eskalaciji situacije.

Pregledali smo vaš zahtev sa relevantnim zvaničnicima u odseku i kolegama iz odseka Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijske pogranične službe.Putnici koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga moraju da obezbede medicinski dokaz koji dokazuje da nisu u mogućnosti da budu vakcinisani protiv kovida 19 iz medicinskih razloga“, stoji u pismu koje je Zdravstveni odasek uputio na adresu Tenis Australija još 17. novembra.

U dopisu, Tenis Australija je dobio odgovor da njihovom zahtevu ne može da bude odgovoreno.

Ministarstvo zdravlja i Unutrašnjih poslova nisu u mogućnosti da obezbede pregled sertifikata. Oni se proveravaju prilikom čekiranja. Svi putnici koji žele da se smatraju potpuno vakcinisanima, u svurhu putovanja, moraju da obezbede vakcinalni sertifikat koji ispunjava navedene zahteve. Putnici moraju da obezbede da je njihov sertifikat saglasan sa tim“, stoji u dopisu.

Dakle, se je jasnije da je konfuzija na relaciji između Tenis Australije i federalne vlade doprinela konfuziji koja je i dovelda do zadržavanja Novaka Đokovića na Tulamarin aerodromu i kasnije, njegove izolacije i poništavanja vize.

Sudsko saslušanje koje bi trebalo da da konačan odgovor na žalbu Novaka Đokovića biće održano u ponoć po našem vremenu.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare