Otkriveno šta se nalazi u tajnom sefu britanske kraljevske porodice - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Otkriveno šta se nalazi u tajnom sefu britanske kraljevske porodice

Otkriveno je šta se sve nalazi u tajnom sefu britanske kraljevske porodice. Riječ je o oporukama koje sadrže posljednje riječi članova kraljevske porodice.

Za britanske medije je otkrio da poruke datiraju od princa Francisa od Tecka iz 1911. godine, a u njemu se nalaze i posljednje želje majke kraljice Elizabete, njene sestre princeze Margaret i kralja Edwarda VIII. Ostale oporuke unutar ovog strogo povjerljivog sefa sadrže i one Phillipovog ujaka, lorda Louisa Mountbattena od Burme, kraljice Marije, supruge kralja Georgea V., i princeze Beatrice.

– Sada sam čuvar sefa u kojem se nalazi preko trideset omotnica, od kojih svaka navodno sadrži zapečaćenu oporuku preminulog člana kraljevske porodice. Mogu potvrditi da je najranija takva omotnica ona koja sadrži oporuku princa Francesa od Tecka. Najnoviji dodaci napravljeni su 2002. godine i to su oporuke kraljice Elizabete, njene majke i princeze Margaret, rekao je McFarlane.

Dodao je da objavljivanje popisa služi da bi se postigla transparentnost, ali ništa više od toga.

Podsjećamo, princ Philip umro je u aprilu ove godine, a njegova oporuka, kao i oporuke svih članova kraljevske porodice, ostat će tajna najmanje 90 godina.

Izvor: index.hr

Danas objavljeno

Bezos najavio seriju “Gospodar prstenova: Prstenovi moći”

Vanja A

Život Joe Bidena obilježile su porodične tragedije u kojima je izgubio suprugu, kćerku i sina

Vanja A

Amal Clooney u hlačama koje baš svaku kombinaciju mogu učiniti posebnijom

Vanja A

Ostavite komentar