Otkriveno: Pentagon razvio novo biološko oružje pa ga pustio među stanovništvo SAD - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Otkriveno: Pentagon razvio novo biološko oružje pa ga pustio među stanovništvo SAD

Članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon “eksperimentisao” s krpeljima koji su pušteni iz laboratorije, što je izazvalo širenje lajmske bolesti.

Članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon “eksperimentisao” s krpeljima koji su pušteni iz laboratorije, što je izazvalo širenje lajmske bolesti.

U SAD je registrovano čak 300.000 slučajeva te bolesti.

List “Rol kol”, koji pokriva sva dešavanja u Kongresu i Kapitol hilu, piše da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na zakon o odbrani 2020, koji bi zahtevao da ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima.

Kako Tanjug prenosi pisanje RTS-a, republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahteva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izveštaj o tome da li je ministarstvo odbrane između 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

Ukoliko istraga utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelj će morati da proveri i utvrdi da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobegli ili namerno oslobodjeni iz laboratorija.

“Potrebni su nam odgovori i to odmah”, rekao je Smit za “Rol kol”.

Kako se navodi, godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolest na ostrvu Plam blizu Long Ajlenda i u Fort Derik u Merilendu možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

B92

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar