Otkriveno namještanje u tenisu: Igrač telefonom javlja kada će da izgubi set - BIGportal.ba
Sport Tenis

Otkriveno namještanje u tenisu: Igrač telefonom javlja kada će da izgubi set

Teniser iz Holandije, koji je tražio da ostane anoniman, izneo je saznanja o namještanju u tenisu i podigao veliku prašinu u domovini.

On je pričao o tome da čak desetorica profesionalnih igrača na ATP turu redovno nameštaju svoje mečeve kako bi sebi obezbedili dodatne prihode i egzistenciju.

Istakao je da je pre dve godine saznao za način nameštanja od svog tadašnjeg dubl-partnera, kog takođe nije imenovao.

“Delio sam sobu sa drugim teniserom i razgovarali smo o tome kako finanijski uspevamo da pokrijemo zahteve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju da plaćaju sami – putovanja, smeštaj, ponekad čak i trenera i salu za trening. Tu se otvorila tema nameštanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, sa kojeg porukama obaveštava nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamenu za nekoliko hiljada evra. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno teniseri ‘čisti’“, izjavio je neimenovani holandski teniser za NOS.

“Nisam želeo da prijavim ovaj slučaj do sada – delimično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a delom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih da predam svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo da napravi probleme“, nastavio je holandski teniser.

Od pomenute desetorice tenisera, četvorica su iz Holandije, a ima ih još i iz Francuske, Španije i Belgije.

Najavljeno je da će biti pokrenut postupak.

B92.

Danas objavljeno

Juve i Fiorentina se dogovorili – 75 miliona za Vlahovića

Zeljka

Nadal odgovorio Šapovalovu: To nije istina

Zeljka

Navijači Milana očajni: Juve dovodi Vlahovića, a mi Lazetića

Zeljka

Ostavite komentar