Otkriveno ko je ubica iz Moskve - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Otkriveno ko je ubica iz Moskve

Ruska policija identifikovala je muškarca koji je pucao kod zgrade Federalne službe bezbednosti, kao 39-godišnjeg osobenjaka i ljubitelja oružja.

Jevgenji Manjurov iz Podolska, koji se nalazi na oko 40 kilometara od Moskve, ubio je pripadnika Federalne službe bezbednosti i ranio još petoro, pre nego što je ubijen.

Policija je pretresla Manjurov stan u četvrtak veče, koji je delio sa majkom, navodi Bi-Bi-Si.

Manjurov je bio zaposlen u privatnoj agenciji za poslove obezbeđenja sa kog je otpušten i nikada nije imao prijatelje koji su ga posećivali.

Posedovao je izvesnu količinu pušaka i učestvovao je na takmičenjima u streljaštvu. Na takmičenju u novembru zauzeo je treće mesto. Policija je pronašla pet pušaka u pretresu stana uz veliku količinu municije.

Manjurova majka, koja je zadržana na ispitivanju, dodala je kako je čula sina kako u nekoliko navrata priča na engleskom sa “arapima”, koji su počeli da zovu kada je izgubio posao. Manjurov je, prema navodima svedoka, uzvikivao slogane tipične za Islamsku državu kada je otvorio vatru ispred FSB-a.

Gotovo u isto vreme kada je izveden napad ispred FSB-a, Putin, bivši službenik KGB-a, prethodnice FSB-a, govorio je u Kremlju na koncertu u čast pripadnika te bezbednosne agencije, na udaljenosti manjoj od jednog kilometra.

B92

Danas objavljeno

Zapad ima jasan cilj? Lavrov otkrio šta žele

Zeljka

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtjev NATO-a

Zeljka

Sudario se autobus pun djece u Šapcu

Zeljka

Ostavite komentar