25. Septembra 2019.

Otkriveno još jedno groblje novih automobila: 3.000 BMW-a propada na parkingu zbog soli

Big Portal

Američki sajt Jalopnik otkrio je groblje gotovo 3.000 novih BMW vozila koja još od 2015. godine propadaju na otvorenom u Kanadi.

Posle priče o 9.000 novih Mercedesa parkiranih na pisti jednog vojnog aerodoroma u Nemačkoj, stiže još jedna slična u čijem su centru BMW automobili. Ova vozila se nalaze u Kanadi, a parkirana su već nekoliko godina.

Naime, 2015. godine kanadsku luku Halifaks pogodilo je jako nevreme, baš u toku procesa pretovara novih BMW-a i Minija sa broda na železnicu i u kamione.

Tačno 2.966 novih automobila vrednih oko 150 miliona dolara trebalo je da krene put salona i krajnjih kupaca, ali nevreme je bilo toliko jako da je more prilično “zasolilo” parkirane automobile. To je bilo dovoljno da reaguje vladina agencija Transport Canada i naloži BMW-u da zbog velike izloženosti slanoj atmosferi mora sve automobile vratiti u fabriku i zameni/popravi sve sporne delove.

U BMW-u su ocenili da je to preskupo pa su pokrenuli opoziv kojim su automobile jednostavno zamenili novim i njih isporučili kupcima. Opozvani primerci su ostali zaboravljeni sve dok ih jedan čitalac sajta Jalopnik nije fotografisao na ledini pored Vankuvera i fotografije objavio na društvenim mrežama.

A među tri hiljade luksuznih automobila nalaze se i takvi biseri poput BMW-a M4 i M6, zatim Serije 7, ali i električnih/hibridnih i3 i i8. Ako se pitate šta na sve kaže BMW, odgovor je očekivan. Bez tačnog VIN broja ne žele da daju komentar pa ni da potvrde da su to primerci obuhvaćeni opozivom.

Izvor: B92,Index.hr

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare